MLB: a Tigers bejutott a World Series-be!

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) tegnapi játéknapján eldőlt, hogy a Detroit Tigers képviseli majd az Amerikai Ligát a World Series-ben.


A Detroit Tigers 2006 után ismét bejutott a World Series-be, mindezt a New York Yankees testén át tette meg. Az Amerikai Liga döntőjének negyedik mérkőzését remekül kezdte a Tigers, ugyanis az első inning-ben megszerezte a vezetést. A Yanks helyzete a harmadik és a negyedik felvonásban tovább romlott, ugyanis a Detroit öt pontot szerzett, ezzel megalapozta a győzelmét. A hazai együttes végül 8-1-re győzedelmeskedett a 27-szeres bajnok ellen, így 4-0-as összesítéssel (söpréssel) megnyerte a párharcot.

A Tigers-ben remek teljesítményt nyújtott Jhonny Peralta és Max Scherzer is. A shortstop két ponttal és három RBI-vel, míg a dobó tíz strikeouttal fejezte be a mérkőzést. A várakozásoknak megfelelően a liga legjobban fizetett játékosa, Alex Rodriguez a kispadon kezdte a találkozót, majd beállt Raul Ibanez helyére. A hármas védő egy 275 millió dolláros szerződéssel a kispadot koptatta, minden bizonnyal nem mindegyik csapat engedhetné meg ezt. Egyes hírek szerint a pocsék formában lévő Rodriguez a mellőzés ellenére is maradna a csapatnál.

A Tigers teljesen megérdemelten jutott be a World Series-be, ugyanis a csapat dobói ellen elért kiérdemelt pontok átlaga (ERA) 0.66 volt, ez a best-of-seven sorozatot tekintve a második legalacsonyabb! A rekordot a Baltimore Orioles tartja, amely az 1961-es World Series-t 0.61-es ERA-val zárta. A Yankees megdöntött egy negatív rekordot. A New York-i alakulat ütési átlaga .188 volt, ez a legalacsonyabb a rájátszások történelmében!

A Nemzeti Ligában a St. Louis Cardinals egy hatalmasat lépett a World Series-felé. A címvédő hazai pályán fektette két vállra a San Francisco Giants csapatát, így összesítésben már 3-1-re vezet. A csütörtöki összecsapást 8-3-ra nyerte meg a missouri-i együttes, amelyben remek teljesítményt nyújtott, Adam Wainwright. A harmincegy esztendős dobó hét inning alatt ötször ejtette ki az ellenfél játékosát érvényes ütési kísérlet nélkül, nem mellesleg a Giants három pontjából csak egyet futottak ellene.

A Cardinals-ban nem léphetett pályára, Carlos Beltrán, aki a harmadik összecsapáson szenvedett térdsérülést. A Puerto Ricói játékost helyettesítő, Matt Carpenter két pontot jegyzett a találkozón. A címvédő október 19-én, hazai pályán nyerheti meg a Nemzeti Ligát. Érdekesség, hogy a ligában utoljára a Philadelphia Phillies volt arra képes, hogy egymás után kétszer (2008, 2009) jusson be a World Series-be.

MLB, RÁJÁTSZÁS
League Championship Series
Amerikai Liga
Detroit Tigers – New York Yankees 8-1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-0
Nemzeti Liga
St. Louis Cardinals – San Francisco Giants 8-3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1

Videók