MLB: a Giants kiütéssel maradt életben

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) tegnapi játéknapján a San Francisco Giants lenullázta a St. Louis Cardinals-t, így folytatódik a döntő.


Az Amerikai Liga fináléját söpréssel nyerte meg a Detroit Tigers. A Nemzeti Ligában már közel sem ilyen egyértelmű a helyzet. Az MLB előző játéknapján már a döntő ötödik mérkőzését rendezték meg. A címvédő St. Louis Cardinals játszhatott ismét otthon, így a San Francisco Giants-nek idegenben kellett kiharcolnia az életben maradást.

A találkozó első három inning-jében egyik alakulat sem tudott pontokat futni, majd a negyedik felvonásban a hazaiak kezdő dobója, Lance Lynn hibát hibára halmozott, amelyeket kegyetlenül kihasznált a Giants. A Cards huszonöt esztendős dobója ellen négy pontot futott a Frisco, amely a remek teljesítményével megalapozta a győzelmét. Az 5-0-as végeredményt a nyolcadik felvonásban állította be Pablo Sandoval, aki hazafutást ütött.

A mérkőzés legjobbja Barry Zito volt. A Giants harmincnégy esztendős dobója remek teljesítményt nyújtott. Hét és fél inning alatt hatszor ejtette ki az ellenfél játékosát érvényes ütési kísérlet nélkül, nem mellesleg csak egy sétát adott az ellenfél ütőjének. A franchise történelmében Zito a negyedik olyan dobó (Tim Lincecum, Jason Schmidt, Jack Scott), aki ellen egy mérkőzésen nem futottak pontot, ezen felül csak egy sétát adott az ellenfélnek.

A döntő utolsó két mérkőzését San Franciscóban rendezik meg, igaz ha a Cardinals megnyeri a soron következő összecsapást (október 21.), akkor a címvédő készülhet a 19. World Series fináléjára.

MLB, RÁJÁTSZÁS
League Championship Series
Nemzeti Liga
St. Louis Cardinals – San Francisco Giants 0-5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2

 

Videók