MLB: a Giants kiharcolta a hetedik mérkőzést

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) tegnapi játéknapján a San Francisco Giants legyőzte a St. Louis Cardinals-t, így a döntő a hetedik mérkőzésen dől el.


A St. Louis Cardinals már 3-1-re is vezetett a Nemzeti Liga döntőjében a San Francisco Giants ellen, ennek ellenére a címvédő rákényszerült a mindent eldöntő hetedik összecsapásra. A finálé hatodik mérkőzésén a Giants játszhatott otthon, de a nyomás is a hazai csapaton volt, ugyanis egy kudarc a hosszú és rögös út végét jelentette volna az együttes számára.

A hazai alakulat játékosain nem érződött a hatalmas tét miatti teher, ezt bizonyítja, hogy már az első inning-ben Marco Scutaro révén megszerezte a vezetést a Giants. A második játékrészben a Frisco négy egységet (Brandon Belt, Brandon Crawford, Ryan Vogelsong, Scutaro) szerzett, amellyel komoly lépést tett az újabb győzelem felé. A hatodik felvonásban a címvédő Carlos Beltran pontjával szépíteni tudott.

A 6-1-es végeredményt a nyolcadik inning-ben Belt állította be. Az összecsapás legjobbja a Giants kezdő dobója, Ryan Vogelsong volt. A harmincöt esztendős dobó a pontja mellett kilencszer ejtette ki az ellenfél játékosát érvényes ütési kísérlet nélkül, ez abszolút (alapszakasz, rájátszás) karriercsúcsot jelent.

A mindent eldöntő hetedik találkozót október 22-én San Franciscóban rendezik meg. Az előjeleket tekintve a Cardinals tűnik az összecsapás esélyesének, ugyanis 2004 óta kétszer fordult elő az (2004 Houston Astros, 2006 New York Mets), hogy a főcsoportdöntőben hetedik mérkőzésre kényszerült. A Cards mindkét mérkőzést megnyerte!

BASEBALL
MLB, League Championship Series, eredmény:
Nemzeti Liga
San Francisco Giants – St. Louis Cardinals 6-1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Videók