Cserbenhagyta sztárja a világ legjobb csapatát

Az észak-amerikai profi baseballbajnokság (MLB) 2010-2011-es szezonjának bajnoka a St. Louis Cardinals elveszítette legjobb játékosát. Albert Pujols 1999-es kiválasztása óta most először lett szabad-ügynök. Az egyes védőért a liga élcsapatai versengenek.


Nem tudott megegyezni a St Louis Cardinals vezetőségével Albert Pujols, így az észak-amerikai profi baseballbajnokság (MLB) 2010-2011-es szezonjának végén elhagyta a World Series-t megnyerő alakulatot. Természetesen az újabb világbajnoki cím megdobta Pujols egyébként sem alacsony fizetéskérelmét. Egyes hírek szerint a védő egy 200 millió dolláros szerződést szeretne kötni. A harmincegy esztendős egyes védő az 1999-es draftolása óta most először lett szabad-ügynök.

A Sports Illustrated és a Sporting News által az évtized legjobb játékosának megválasztott Pujols iránt a nagy terveket szövögető Miami Marlins jelentkezett be elsőnek. Az idei World Series-ben rekordok sokaságát felállító (Reggie Jackson '1977' és Babe Ruth '1926, 1928' után a harmadik olyan játékos, aki a World Series-ben három home runt ütött egy mérkőzésen. Továbbá a legtöbb ütés: 5; a legtöbb RBI: 6; a legtöbb bázisfutás: 14) védő iránt, már tavaly bejelentkezett a Boston Red Sox, amely 2007 után ismét megszeretné nyerni a Commissioner's Trophy-t.

Mivel a Massachusetts-i alakulatnál eddig vezetőedzőt kerestek, így nem tudtak foglalkozni Pujolsszal, azonban Bobby Valentine személyében megvan az új tréner, így minden erejükkel a sztárjátékos leigazolásán dolgozhatnak. A „vörös zoknisok” egyébként is elveszítették legjobb egyes védőjüket, David Ortizt. Mivel a harminchat esztendős dominikai játékosnak nem tetszik Valentine kinevezése, így minden bizonnyal másik csapathoz igazol. Vajon melyik csapatnál köt ki Albert Pujols?

Videók