Baseball: Hamiltonék megint megcsinálták, a Rangers újra döntőben!

Az előző szezonhoz hasonlóan idén is a Texas Rangers képviseli a World Seriesben az Amerikai Ligát. A texasi alakulat a főcsoportdöntő hatodik mérkőzésén 15-5-re kiütötte a Detroit Tigerst, így 4-2-es összesítéssel megnyerte a finálét. A St. Louis Cardinals-t egy győzelem választja el a nagydöntőtől.


Egymás után, már a második szezonban jutott be a World Seriesbe a Texas Rangers. Az arlingtoni alakulat 2010-ben a rekordbajnok, New York Yankeest, idén pedig a Detroit Tigerst verte meg az Amerkiai Liga döntőjében. A főcsoportdöntő hatodik mérkőzésén a Rangers védelme megállíthatatlan volt összesen 15 pontot szereztek Josh Hamiltonék (1 pont, 1 RBI). Remek teljesítményt nyújtott Michael Young (2 pont, 5 RBI), Ian Kinsler (2, 3) és az egyaránt 2 pontot futó és 2 RBI-t ütő Nelson Cruz és David Murphy.

A Detroitból kiemelhetjük azt a Miguel Cabrerát, akit a szezon kezdete előtt pár héttel ittas vezetés miatt letartóztattak. A huszonnyolc esztendős egyes védő egész évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, így nem lenne meglepő, ha 2005, 2006 és 2010 után ismét őt választanák meg posztjának legjobb támadójátékosává.

Az Amerikai Ligában, eddig csak három csapat volt képes arra, hogy egymás után kétszer bejusson a World Seriesbe:

- New York Yankees: 1998; 1999; 2000; 2001 (egyedül 2001-ben bukta el a World Seriest)
- Toronto Blue Jays: 1992, 1993 (mindegyik alkalommal megnyerte a World Seriest)
- Oakland Athletics: 1988; 1989 – bajnok –; 1990

A statisztikát elnézve az a csapat, amely egymás után kétszer is bejut a World Seriesbe egyszer mindenképpen megnyeri azt. Egy szó mint száz, a történelem szerint a Texas Rangers megszerzi fennállása (1961) első World Series győzelmét, hiszen a tavalyi döntőt elveszítette a San Francisco Giants-cel szemben. A főcsoportdöntő legértékesebb játékosának, a harmincegy esztendős Nelson Cruzt (6 pont, 13 RBI) választották meg.

A Nemzeti Ligában a St. Louis Cardinals saját magának tette nehézzé a folytatást, ugyanis a döntő negyedik mérkőzésén vereséget szenvedett hazai pályán a Milwaukee Brewers-től. Az ötödik felvonást, azonban megnyerte a Cardinals, így egy győzelemre került a World Series-től. A gondok itt kezdődnek, ugyanis az előző három mérkőzést a Cardinals otthonában, a Busch Stadionban rendezték meg, így az utolsó két mérkőzésre Milwaukee-ban a Miller Parkban kerül sor. A finálé hatodik találkozóját október 16-án játsszák.

Videók