Az NBA német csillaga a lockout miatt rákapott a labdarúgásra

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legjobb játékosa, Dirk Nowitzki a lockout miatt egy másik sportággal ismerkedik. A német sztár jelen volt az MLS-ben szereplő FC Dallas előző mérkőzésén. A bajnok nem hozott szerencsét, ugyanis a texasiak kikaptak.


Nem hozott szerencsétaz amerikai labdarúgó ligában (MLS) szereplő FC Dallasnak Dork Nowitzki. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) előző döntőjének legjobb játékosa a ligában uralkodó kizárás miatt döntött úgy, hogy megismerkedik a város labdarúgó csapatával. A harminchárom esztendős erőcsatár állítása szerint 1998-as draftolása (1/9) óta egyetlen egyszer sem látogatott ki az FC Dallas mérkőzésére.

Nos, a würzburgi születésű játékos a lockout előnyeit kihasználva (rengeteg a szabadidő) kedden megtekintette az FC Dallas kupamérkőzését. Nowitzki a csapat mezében szurkolta végig a Pizza Hut Parkban megrendezett Toronto FC elleni CONCACAF Bajnokok Ligája csoportmérkőzést. A kosárlabdázó rosszul szurkolt a Dallasnak, ugyanis a kanadai alakulat Dzsudzsák Balázs egykori csapattársának Danny Koevermansnak találatával és Joao Plata duplájával 3-0-ra nyerni tudott.

Érdekesség, hogy Nowitzki nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy tulajdonrészt vásárol a texasi alakulatnál. A Dallas Mavericks legjobb játékosának van miből résztulajdont vásárolni, ugyanis éves fizetése több mint 19 millió dollár. Az FC Dallas jelenlegi tulajdonosa, Clark Hunt, aki az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs-nél is többségi tulajdonosnak vallhatja magát.

Videók