MLB: Wheeler és a Phillies 126 millió dollárért hosszabbított!

Az elmúlt időszakban már számos, döbbenetesnek tűnő szerződéshosszabbításról számoltunk be a tengerentúli profi baseballbajnokság (MLB) világából – Zach Wheeler és a Philadelphia Phillies megújított frigye azonban ebből a sorból is kiemelkedik.


A kezdődobó és a Phillies 3 évre szóló, 126 millió dollárt érő szerződéshosszabbítást írt alá, amely az MLB-történelem legnagyobb, éves összegre lebontott kontraktusújítása, évi 42 millió dollárért. A hírről elősként az MLB.com munkatársa, Mark Feinsand számolt be, elárulva azt is, hogy nincs benne semmiféle extra opció, van benne viszont no-trade védettség, köszönhetően Wheeler 10-and-5 Jogának, ami annyit tesz, hogy 10 évnél régebb óta van a ligában, és öt éve szolgálja legalább ugyanazt a csapatot, így csakis akkor lehet elcserélni másik klubhoz, ha ő is beleegyezik.

Philadelphia-mezben 2020-tól számítva egészen zseniálisan tlejesít a dobó: 101 kezdőként letudott meccsen 3.06-os ERA került a neve mellé, ami ezen időszakot figyelembe véve a 4. legjobb ilyen mutató a ligában. Nem mellesleg a rájátszásban még tovább tudott javulni a Phillies-ász, az utolsó két playoff során 2.42-es ERA-t prezentált, ami liga-6. a minimum 10 kezdést jegyzők között.
A nemrégiben három gyermekes családapává váló Wheeler az egyik alappillére lehet a 2008 óta első bajnoki címét hajszoló Philadelphia csapatának – s hogy ez így legyen, a hírek szerint a changeup-típusú dobását is többször fogja alkalmazni az előttünk álló 2024-es idényben!

 

 

(Fotó: Elsa/Getty Images)

Videók