MLB-hírcsokor – február 5.

A tengerentúli profi baseballbajnokságban (MLB) szereplő Kansas City Royals története egyik legfontosabb szerződését kötötte – a Dodgers is aktív volt a játékospiacon.


Hétfőn biztossá vált, hogy meghosszabbítja Bobby Witt Jr. szerződését a Kansas City Royals – a 23 éves, a shortstop pozícióban klasszisnak számító játékos 11 évre (!) írt alá, azaz 2034-ig biztosan a csapat tagja marad, ráadásul szerződésében van egy három éves plusz hosszabbításos opció, tehát könnyen lehet, hogy 2037-ig a Royalst erősíti. Az mlb.com információi szerint ráadásul anyagilag is jól jár, 11 év alatt 288.7 millió dollárt keres, míg ha további három évet maradt, összesen 377.7 millió dollár ütheti a markát. Witt ráadásul mindezek mellett 7.7 millió dollár aláírási bónuszt is kapott.

Szintén friss hír, hogy a Los Angeles Dodgers elcseréli Caleb Ferguson játékjogát a New York Yankees két játékosára, Matt Gage-re és Christian Zazueta Jr.-ra. Szintén a Dodgers-hez kapcsolódó hír, hogy a klub két évre szerződtetheti a balkezes veterán dobójátékost Ryan Brasiert, aki 9 millió dollárt kereshet ezalatt az időszak alatt.

Fotó: Getty Images / Ed Zurga

Videók