Csapatonként egy, égetőnek tűnő kérdés a Tavaszi Edzőtábor előtt - NL Central

Valahogy megint túléltek egy baseball holtszezont a játék szerelmesei, s végre valahára nyakukon a Tavaszi Edzőtábor kezdete.


 A február 14-én és 15-én esedékes arizonai és floridai tábornyitásokat megelőzően számos kérdőjelet kell még kiegyenesítenie minden MLB-csapatnak, hogy a szezon Nyitó Napján minden flott lehessen. A liga hivatalos honlapja, az MLB.com csapatonként egy-egy kérdőjelesnek gondolt témakört emelt ki, divíziók alapján vizsgálva az igényeket, mi pedig ezt magyarítva igyekszünk picit minden érdeklődőt közelebb hozni a profi baseball világához. Most éppen a National League Central-divízó csapatai vannak soron!

Milwaukee Brewers: Valóban playoff-szintű ez a kezdőrotáció?
Amikor tavaly megnyílt a Tavaszi Edzőtábor, a Brewers dobórotációját az egész National League legjobbjának tartotta a szakírók nagy többsége, de sokan azt is megkockáztatták, hogy Ligáktól függetlenül is igaz rájuk ez a kijelentés. Idén egészen más a helyzet, hiszen játékoscserék avagy szerződésbontások következtébe Corbin Burnes, Brandon Woodruff, Eric Lauer és Adrian Houser is távozott. Wade Miley visszatért, de csak annyi biztos, hogy Freddy Peralta mögött van a rotációban, minden más ismeretlen még Milwaukeeban a kezdődobók terén. Egyelőre az is kérdés, hogy mennyi inninget kap majd ezen a tavaszon a Brwers kezdőitől, s ez a téma valószínűleg az egész szezonban végigkíséri majd őket.

St. Louis Cardinals: Mennyit javult a dobóállomány?
A dobók keze vastagon benne volt a klub 2023-ban regisztrált, 33 éve nem látott pocsék mérlegében, aminek következtében a menedzsment igyekezett orvosolni a fennálló problémát. Hosszú távú szerződést írtak alá Sonny Gray-jel, aki tavaly az AL Cy Young-versenyében második volt, nem mellesleg valódi harcos hírében áll. A szurkolók ugyan élesen kritizálták az egyaránt 36 éves jobbkezesek, Lance Lynn és Kyle Gibson megszerzését, ám mindketten keménységükről, elnyűhetetlenségükről és vezéri képességeikről nevezetesek. Mégis, a Cardinals az igazán nagyot a cseredobók és a befejezők terén húzta: a korábbi AL All-Star Andrew Kittredge és 2023 felfedezettje, Keynan Middleton csatlakozott a Ryan Helsley, Giovanny Gallegos, JoJo Romero, Andre Pallante és John King sorghoz, komoly meccs végi lehetőséghez juttatva a Cards szakmai stábját.

Chicago Cubs: Érkezik még új, nagy név?
A Cubs kapcsán nem az a beszédtéma, hogy ki van ott az Edzőtáborban, hanem az, hogy ki érkezhet majd hamarosan? A „Bocsoknak” továbbra is szüksége van egy hatékony ütőre, különösen olyanra, aki jobbkezes dobóktól sem retten meg. Az Északiak tavaly Cody Bellinger személyében rendelkeztek ilyen játékossal, ám ő továbbra is szabadügynök. Ahogy 2023-ban, úgy idén is passzol a csapatba, akár középső védőként, akár egyes védőként. A Cubs határozott elképzelések mentén vélekedik Bellinger áráról, de előbb vagy utóbb valamelyik fél engedni fog a másik nyomásának. Ha végül nem a Chicago lesz az, akkor a hármas védő szabadügynök Matt Chapman is érkezhet – az is egy oylan poszt, ami nincs egyértelműen megoldva házon belül. Akárhogy is, jelen állás szerint biztosan nem lehet kijelenteni, hogy a Cubs kerete végleges.

Pittsburgh Pirates: Melyik kettes védő bizonyítja rátermettségét?
A Pirates kettes védőposzton nem tud felmutatni olyan kezdőjelölt játékost, aki eddigi MLB-fellépései során bizonyította, hogy érdemes a feladat betöltésére, hacsak Jared Triolo biztos védekezése és négy viselt kesztyűje nem nevezhető kiemelkedőnek. Ha azt feltételezzük, hogy nem akarják majd egy posztra limitálni, akkor nagy harc lesz majd az állandó kettes védő pozícióért közte, és Liover Peguero, Nick Gonzales, Ji Hwan Bae és Alika Williams között.

Cincinnati Reds: Ki kerül be az aktív dobórotációba?
A jelentkezők listája hosszú, nem kevesebb, mint 9 dobó ácsingózik az 5 felkínált helyre, ami azért alakult így, mert a Reds nem szeretne még egyszer olyan kezdődobó szűkébe kerülni, mint amibe sodródott tavaly. A régi motoros, nagyon megbízható Frankie Montas leigazolásával nem vállaltak túl nagy kockázatot, és persze érkezett a vándormadár Nick Martinez is, aki vagy kezdő, vagy cseredobóként segítheti az amúgy fiatalokra építő dobósort. A klub kötelékébe tartozik számos visszatérő kezdő, mint Graham Ashcraft, Hunter Greene, Nick Lodolo, Andrew Abbott, Brandon Williamson és Connor Phillips. Egyiküknek sem volt még olyan idénye, ahol legalább 30 meccset tudott le kezdőként.

Az AL East, az AL Central, az AL West és az NL East csapatainak szentelt, hasonló tématikájú írásokat a linkekre kattintva érhetik el olvasóink!  

(Fotó: Rob Leiter/MLB Photos via Getty Images)

 
 

Videók