Forma-1 / Motorsport

Alonso szerint az F1-es autók nem Las Vegasba valók

A Forma-1-es autókat nem arra tervezték, hogy olyan helyszíneken versenyezzenek, mint Las Vegas, véli Fernando Alonso, aki ragaszkodik hozzá, hogy a "hagyományos" pályák képezzék a naptár gerincét.

Alonso megpördült rögtön a rajtot követően az 1-es kanyarban, így a mezőny végére esett vissza, végül azonban sikerült neki pontszerző helyen célba érnie.

Az Aston Martin pilótája végül a kilencedik helyen ért célba, és immár holtversenyben 200 ponttal áll spanyol versenyzőtársával, Carlos Sainz-cal az évadzáró Abu Dhabi futam előtt. Alonso azonban úgy érezte, hogy az F1 legújabb pályáján Vegasban „elveszett a vezetés varázsa”.

"Nem túl szórakoztató ilyen pályákon vezetni, 360 km/órás sebességgel, tapadás nélkül, kilátás nélkül és pokolian pattogva" – magyarázta Alonso a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

"Tudom, hogy kívülről talán jól néz ki a show miatt, de ezeket az autókat nem arra találták ki, hogy 80 km/h-val menjenek bizonyos kanyarokban.”

"Arra készültek ezek a versenyautók, hogy Suzukába, Barcelonába és Silverstone-ba menjenek, és maximalizálják a bennük rejlő potenciált, és ezért kell egyensúlyba hoznunk a bajnokságot és a versenynaptárat.”

"Meg kell tartanunk a hagyományos versenyeket is, ahol egy modern Forma-1-es autó igazán tündökölhet” – zárta gondolatait az Aston Martin versenyzője.

Ami a saját versenyét illeti, Alonso a kilencedik helyig tudott visszakapaszkodni, míg csapattársa, Lance Stroll pedig az ötödik helyen ért célba, amivel hét pontra csökkentette az Aston Martin hátrányát a McLarennel szemben a konstruktőri negyedik helyért folytatott küzdelemben az utolsó futam előtt.

A Forma-1 mezőnye hétvégén az utolsó nekifutásra készülnek ebben az idei szezonban. A lényegi kérdések eldőltek, de azért még így is ádáz küzdelmet várhatunk a konstruktőri 2-dik illetve 4-dik helyért, a Mercedes és a Ferrari illetve a McLaren és az Aston Martin csapatai között.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365