Forma-1 / Motorsport

Alonso a Monacoról: Hazudnék, ha azt mondanám nem győzni jöttem ide

Továbbra sem teljesen biztos mi lesz Lewis Hamilton sorsa a 2024-es Forma-1-es évadban, de úgy tűnik, Fernando Alonso szívén viseli vetélytársa sorsát, hisz egyértelmű véleménye van arról, minek kell történnie.

„Mindig azt mondja, hogy együtt nyernek és vesztenek a csapattal. Szóval akkor most, hogy nem arat győzelmet, maradnia kell” – szögezte le a kétszeres világbajnok.

A brit versenyző egyébként állítólag már nincs messze attól, hogy hosszabbítson, de hivatalos bejelentés jelen sorok írásáig nem érkezett. A Ferrari érdeklődéséről lehetett hallani, de a vörösök csapatfőnöke azt mondta, nem ajánlottak kontraktust Hamiltonnak.

 

Who should be your Principality players this weekend? ????????

Don’t forget to pick your #F1Fantasy squad ahead of Saturday qualifying #MonacoGP #F1

— Formula 1 (@F1) May 25, 2023

 

Az Aston Martin klasszisa tudja milyen érzés diadalmaskodni a monacói aszfaltcsíkon, 2006-ban és 2007-ben is a dobogó legfelső fokán pezsgőzhetett és feltett szándéka megszerezni a harmadik győzelmet is a hercegségben.

„Hazudnék, ha azt mondanám nem győzni jöttem ide. Ez egy nagyszerű lehetőség, Az önbizalom, amit a gyakorlások alatt szerzel, fontos. Jobban támadok majd, mint a többi hétvégén. Az időjárás? Nem érdekel.”

A 41 éves pilóta jelen pillanatban harmadik a világbajnoki tabellán, és bár a végelszámolásban aligha van esélye beleszólni a Red Bull háziversenyébe, az idei versenyek közül a mostani az egyik, ahol elkaphatja a bikák szarvát.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365