Egyéb

Alexander-Arnoldnak megvan a véleménye a középpályás posztról

Kép forrása: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Liverpool jobbhátvédje a Háromoroszlánosoknál rendre a középpályán kapott lehetőséget, mindezt úgy, hogy klubjában teljesen más szerepkörben számítanak rá.

Gareth Southgate-től megszokhattuk, hogy többnyire középpályásként számít Trent Alexander-Arnoldra. A németországi Európa-bajnokságon is ott kezdett, majd két mérkőzés után a cserepadra szorult. Előbb Conor Gallagher, majd Kobbie Mainoo kedvéért.

Azóta kétszer csereként pályára lépett a kontinenstornán, viszont mindkét alkalommal a védelembe cserélte be a szövetségi kapitány.

A svájciak elleni utolsó tizenegyest értékesítő Arnold a Telegraph-nak nyilatkozott a Liverpoolban és a válogatottban betöltött szerepének különbségeiről.

Nagyon nehéz úgy teljesíteni, hogy a klubodban nem ott játszol hétről hétre. Nagyon más a két poszt, de élveztem az időt amit a középpályán tölthettem és sokat tanultam. – mondta a Vörösök alternatív csapatkapitánya.

Alexander-Arnold a Liverpoolban is rendre fellép a középpályára támadásban, de védekezésben mindig a jobbhátvéd helyét foglalja el, ennek is lehetett köszönhető, hogy a válogatottban két mérkőzés után kiszorult a kezdőből gyengébb középpályás védekezése miatt.

Az angol válogatott szerda este Hollandiával csap össze a fináléba jutásért, ahol a továbbjutó majd a keddi Spanyolország-Franciaország elődöntő győztesével találkozik.