Tenisz

Alcaraz ott folytatta Londonban, ahol tavaly abbahagyta

Carlos Alcaraz a hónap eleji Roland Garros-diadalát követően győztes formában tért vissza a cinch-bajnokságon.

A spanyol, aki harmadik major címét emelte magasba a párizsi salakon, nem volt a legjobb formában 2024 első füves pályás mérkőzésén, de megtalálta a módját, hogy 6-1, 7-5 arányban túljusson Francisco Cerundolón, és bejusson a második fordulóba a Queen’s Clubban.

"Az első mérkőzés semelyik tornán sem könnyű, de itt füvön még nehezebb, a füves szezon kezdetén" – mondta Alcaraz. "Jó eredményt akarsz elérni, és rengeteg elvárással kell megbirkóznod, amit magaddal szemben támasztasz. Nagyon elégedett vagyok a meccsel, és jó teszt volt, hogy Franciscóval játszottam. A második szettben szoros volt. Jó, ha vannak nehéz helyzetek. Meg kell birkózni az idegekkel."

Alcaraz a címvédő az ATP 500-as versenyen, az elmúlt szezonban mindössze egy szettet veszített a bajnoki címig vezető úton. A 21 éves játékos ezt azzal egészítette ki, hogy megnyerte Wimbledont.

Az első helyen kiemelt játékos gyorsan kezdett a Cerundolo elleni első találkozóján, és az első szettben mindössze egy ki nem kényszerített hibát követett el, így hamar előnybe került. A második szett elején azonban visszaesett a színvonala, a spanyol 2-5-ös hátrányba került.

Innen Alcaraz lenyűgözően tért vissza, 4-5-nél három szettlabdát hárított az adogatásával, mielőtt megszerezte a győzelmet, és ezzel 13 mérkőzésre növelte győzelmi sorozatát ezen a borításon.

A világranglista 2. helyezettje legközelebb a friss stuttgarti bajnok Jack Draperrel játszik majd.

Borítókép: Luke Walker/Getty Images