Tenisz

Alcaraz már Wimbledonban készül a címvédésre

Carlos Alcaraz visszatért Wimbledonba, és már túl is van az első edzésén a még hibátlan gyepen.

Alcaraz egy évvel ezelőtt egy igazi álomnyarat élt át, miután előbb Queen’s-ben, majd Wimbledonban is diadalmaskodni tudott.

Alcaraz abban a bizonyos tavalyi wimbledoni döntőben egy elképesztő mérkőzésen győzte le a 7-szeres bajnok Novak Djokovicot.

A spanyol ismertsége az egekbe szökött, miközben megtartotta a világranglista első helyét. Az idei szezonban Alcaraz a világranglista 3. helyezettjeként lép pályára Wimbledonban, miután a brit balkezes Jack Draper ellen elszenvedett második fordulós búcsú Queen’s-ben sokba került számára.

Most azzal a lehetőséggel néz szembe, hogy ő lesz a harmadik kiemelt a versenyen, ha Djokovic időben felépül térdműtétjéből, és esetleg versenyezni tud. A szerb jelenleg megelőzi őt a legfrissebb világranglistán.

Alcaraz azonban addig sem nem vesztegeti az idejét, mielőtt július 1-jén, hétfőn, helyi idő szerint 13:30-kor megkezdődik a címvédése Londonban. A wimbleoni X-fiók (korábban Twitter) által közzétett képeken az All England Lawn Tennis Club (AELTC) pályáján látták, amint szürke felhők alatt élvezi az első edzését.

A 21 éves játékosból sugárzott a pozitív hangulat, hiszen csupa mosoly volt, és a karvédő nélkül ütögetett.

Alcaraz arra számít, hogy edzője, Juan Carlos Ferrero még ezen a héten visszatér a csapatába. A 44 éves játékos kihagyta honfitársa mérkőzéseit Queen’s-ben, ami érthető volt a Roland Garroson töltött kimerítő két hetet követően, ahol hozzásegítette tanítványát a harmadik Grand Slam-győzelméhez.

A murciai születésű teniszező 26-6-os mérleggel áll az idei szezonban, és nemcsak a francia nyílt teniszbajnokságot, hanem a március eleji Indian Wells-i tornát is megnyerte. Alcaraz sűrű európai programja Wimbledonban, majd a párizsi olimpián folytatódik.

The champion returns #Wimbledon pic.twitter.com/FRiwWcK9iT

— Wimbledon (@Wimbledon) June 22, 2024

Borítókép: SEBASTIEN BOZON/AFP