Nemzetközi labdarúgás

Akár a dánok továbbjutásába is kerülhet Højlund hibája

Rasmus Højlund óriási ziccerben hibázott hatalmasat a dán válogatott Szlovénia elleni nyitómeccsén vasárnap kora este.

Az északi csapat 1-0-s előnyben volt, mikor kicsivel több, mint egy óra elteltével Victor Kristiansen szaladt el a szélen, a beadására pedig remekül érkezett a Manchester United csatára, Højlund viszont kb. három méterről Oblakba rúgta a játékszert.

Lehet úgy is fogalmazni, hogy az Atletico Madrid kapusa védett nagyot, de ilyen közelről kötelező lett volna betalálni a dán támadónak, aki, ha berúgja helyzetét, lezárhatta volna a mérkőzést.

— fball_newzz (@fball_newzz) June 16, 2024

A folytatásban vérszemet kaptak a szlovénok, előbb Sesko jóvoltából kapufát lőttek, majd az azt követő szöglet után ki is egyenlítettek Erik Janza révén.

Højlundot a 83. percben lecserélte a szövetségi kapitány, újabb gól pedig nem született a mérkőzésen.

Az 1-1-es végeredménynek inkább Szlovénia örülhet, Dániának sokba kerülhet, hogy elszalasztotta a győzelmet, hiszen a folytatásban Szerbia, és Anglia válogatottjaival csapnak össze, így az is előfordulhat, hogy a vasárnap esti kvázi mínusz két pont a dánok továbbjutásába is kerülhet.

Azt viszont itt ki kell jelenteni, hogy rengeteg van még hátra a csoportkörből, és nagyon szigorú lenne egy emberre kihegyezni a gyengébb eredményt, de egy győzelemmel Dánia nagyban javíthatta volna helyzetét.

(Borítókép: Shaun Botterill/Getty Images)