Angol foci

Agresszív csapat leszünk – ígéri a Chelsea trénere

Kép forrása: Facebook/Chelsea FC

Enzo Maresca első interjúja után sok szurkoló úgy érezte, hogy az új tréner a Stamford Bridge Pep Guardiolája lehet a jövőben

Az olasz tréner első nagy interjúját adta Chelsea menedzsereként azután, hogy átvette Mauricio Pochettino helyét a Stamford Bridgen és öt évre szóló szerződést írt alá egy további év meghosszabbításának lehetőségével.

Maresca  természetesen elpuffogtatott minden lehetséges közhelyet, de konkrét dolgoktól is beszélt.

Olyan futballkultúrát kell alkotnunk, amelyre a rajongók büszkék lesznek”

Utalva arra, hogy meg kell nyernie ismét a csapatnak a szurkolói támogatását.

„Szerintem minden menedzsernek megvan a saját ötlete és stílusa. Az enyém teljesen egyértelmű. Számomra egyértelmű, hogy a lehető leghamarabb meg kell teremtenünk a megfelelő mentalitást. Olyat, amelyre a szurkolók büszkék lehetnek. Ez nagyon fontos. Ha saját szurkolóid ott állnak a csapat mögött, az olyan, mintha 12 játékossal játszanál, és ezt kell itt létrehoznunk.”

A menedzser érintette az is, hogy mire számíthat majd a Chelsea fanatikusok:

„Agresszív csapat leszünk majd, labdával és anélkül is. Ez nagyon fontos lesz a következő szezonban, különösen hazai környezetben. A csapat nagyon jó és tele van tehetséggel. Mindig ugyanazt mondom: ha képes a játékosokat fejleszteni, akkor képes vagy a csapatot is fejleszteni. Tehát az a célunk, hogy megpróbáljuk napról napra javítani mindegyiküket.”

A Premier League következő szezonja augusztus 17-én rajtol.