Nemzetközi labdarúgás

"A valódi Spurs-szurkolók azt akarják, hogy nyerjünk”

Ange Postecoglou "soha nem fogja megérteni" azokat a Tottenham-szurkolókat, akik azt akarják, hogy a saját csapatuk veszítsen, még akkor sem, ha ez segítené megfosztani az Arsenalt a bajnoki címtől. A Spurs kedden a Manchester Cityt fogadja egy olyan mérkőzésen, amely döntő jelentőségű lehet a bajnoki címért. Hiszen a Tottenham győzelme vagy döntetlenje Pep Guardiola csapata ellen, az észak-londoni rivális Arsenalt az első helyre repítené az utolsó forduló előtt a tabellán.

A Spurs eközben a negyedik helyezett Aston Villát üldözi a Bajnokok Ligája indulásért folyó versenyben.

Néhány Tottenham-szurkoló a helyi rivalizálás miatt éppen a vereségre biztatta a „fiait”, de Postecoglou világosan kifejtette erről a véleményét:

"Megértem a rivalizálást. Ha végig nézünk a közösségi médiás felületeken, akkor az látható, hogy a Spurs drukkerek jelentős része azt akarja, hogy kikapjunk a City ellen…de könyörgöm, ezt nem gondolhatják komolyan. Ha komolyan gondolják, akkor segítségre van szükségük. Én megértem a rivalizálást, de azt sosem fogom, ha valaki azt akarja, hogy kapjon ki a csapata. A sport nem erről szól."

A Spurs menedzsere úgy véli, hogy a szurkolók azt akarják, hogy csapata nyerjen a City ellen, de elismerte, hogy "az embereknek szabad úgy érezniük, ahogyan tetszik".

Az 58 éves ausztrál azonban azt mondta, hogy nem úgy élte az életét, hogy "örömöt szerezzen mások nyomorúságából".

Hozzátette: "Szerintük mi fog történni? Mit gondolnak, mit fogunk csinálni csapatként, vagy bármely csapat ezen a bolygón? Nyerni akarunk. Mert ez ilyen egyszerű.”

Hogy sikerül-e az kedden este kiderül.

(Fotó: facebook/Tottenham Hotspurs)