Nemzetközi labdarúgás

A transzferkirály megmondta, hogyan alakul Lewandowski jövője

Robert Lewandowski gólválságának nyoma sincs. A 35 éves támadó az év eleje óta már kilenc gólt szerzett minden bajnokságban, összesen 18 találatnál jár ebben a szezonban. Ennek ellenére sem tudni, mi lesz a sorsa.

Fizetése ugyanis jelentősen megterheli a klub súlyosan megroppant költségvetését. A lengyel szerződését ugyanis úgy alakították ki, hogy minden egyes következő szezonnal nő a keresete. A 35 éves játékos második szezonjára 26 millió eurót kap, jövőre pedig 32 millió euróra nő a fizetése. Ez villámcsapásként érheti, és arra ösztönözheti a katalán klub elöljáróit, hogy eladják a lengyel csatárt. A Przeglad Sportowy nevű lengyel lap meg is kérdezte erről Gianluca Di Marziót a Sky Sport Italiától.

„Azt hiszem, meg kell várnunk, hogy a Barcelona milyen edzőben bízik, és milyen lesz a jövőbeli projekt és elképzelés. Biztosan minden edző szeretné Lewandowskit a csapatban tudni, még ha mindannyian öregszünk is! Ugyanez vonatkozik Robertre is. Már nem az, ami volt, látszik rajta, hogy a kor megviseli. Még korai lenne kijelenteni, hogy a Barcelonában folytatja.”

A csatár iránt továbbra is érdeklődnek arab klubok is, elképzelhető, hogy a sejkek is lecsapnak a lengyel támadóra a nyáron.

„Az arab piac megmutatta, hogy nem okoz gondot a legjobb játékosok bevonzása. Robert Lewandowski minden bizonnyal a látókörükben lesz. Meg kell majd nézni, Robert mit akar csinálni. Továbbra is Európában és a Bajnokok Ligájában akar-e játszani, vagy rábólint a szaúdi kalandra. Csak ő tudja, mit akar csinálni, talán majd a szezon végén dönt” – zárta Gianluca Di Marzio a Przegląd Sportowy Onetnek adott interjújában.

A Barcelona hétvégén 4-0-ra nyert a Getafe ellen, de Lewandowski nem talált be.

Borítókép: Getty Images