Nemzetközi labdarúgás

A támadók nem találtak be, de a franciák így is győztek

Az első félidő nagy rohanást, nagy taktikai csatát, de kevés valódi helyzetet hozott az osztrák-francia találkozón. Igaz rögtön az első góllal kecsegtetett, hiszen 8. percben Mbappé hagyott maga mögött mindenkit, de a lövését Pentz kiütötte az oldalhálóra.

A következő valódi lehetőségre majd egy félórát kellett várni, ekkor Sabitzer kiugratta Baumgartner, de a tökéletesen kilépő Maignan védett.

A francia támadók hatástalanok voltak, de kisegítette őket egy osztrák védő. Mbappé ártatlannak tűnő beadásába Wöber rosszul tette bele a fejét és a saját kapujába csúsztatott a 38. percben. 

A semmiből szerzett gól felpaprikázta a kedélyeket, igaz valódi lehetősége csak a Real Madrid új igazolásának volt. Mbappé az első és a második félidőben is ki tudott lépni és maga mögött hagyta a védőket. De míg az első felvonásban a kapus hárított, a fordulás után, hiába állt már csak Penzt vele szemben, simán a bal kapufa mellé csavart.

Az öngólos Wöber aztán elvesztette a fejét, így nemes egyszerűséggel belelökte Griezmannt az egyik reklámtáblába. A francia egy rögtönzött turbánt kapott, az osztrákok pedig majdnem egy gólt.

De a 67. percben előbb Griezmann centikkel késett le egy beadásról, majd Kundé lövését blokkolták a védők, végül pedig Pentz tenyerelte ki Thuram lövését.

Az utolsó percekben pedig le kellett cserélni Mbappét, aki egy szabadrúgás után belefejelt Danso válába és még az is lehet, hogy eltört az esetnél az orra. A franciák cserélni akartak, de nem tudtak, Mbappé pedig úgy oldotta meg az esetet, hogy engedély nélkül visszament a pályára vérző orral, amiért sárgát kapott, mielőtt végleg elhagyta a játékteret. 

A végére maradtak azért rekordok is. Beállt Giroud, aki ezzel negyedik kontinenstornáján lépett pályára és ha nem rúg luftot az ötös sarkán, ezt góllal ünnepelhette volna. 

Didier Deschampsnak pedig szintén ünnepelhetett, hiszen összejött neki egy kerek jubileum, hiszen a 100. győzelmét ünnepelhette a francia válogatott kispadján. 

Hogy mekkora vezéráldozatot hozott ezért a sikerért a csapat, az majd kedden derült ki?  

csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Franciaország-Ausztria 1-0 (1-0)
Düsseldorf, 46 425 néző, v.: Manzano (spanyol)
gólszerző: Wöber (38., öngól)
sárga lap: Dembélé (56.), Mbappé (90.), illetve Wöber (16.), Mwene (34.), Baumgartner (80.), Laimer (84.), Danso (93.)
 

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)