Nemzetközi labdarúgás

A szerb focilegenda szerint győzni mennek Manchesterbe

A Manchester City és a Crvena Zvezda is egy-egy alkalommal nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot. Pep Guardioláék 2023-ban, a belgrádiak 22 évvel korábban ünnepelhettek.

A két csapat az új kiírásban egy csoportba került, Haalandék a szerb bajnok ellen nyitják a BL-idényt. A találkozó előtt a ’91-es Zvezda egyik kulcsjátékosa, Dragisa Binics adott interjút a Sport Klubnak. A háromszoros jugoszláv válogatott szélső nem félti kedvenceit az angliai túrától: „Győzni fogunk, ha támadunk! Én nem változom meccsről meccsre, egyszerűen arra tanítottak, hogy minden mérkőzésre úgy menjek, hogy a diadal elérésére összpontosítsak. Soha nem választottam neveket, hívhatják őket, ahogy akarják, mi voltunk és vagyunk a Crvena Zvezda. Remélem, ezek a srácok tisztában vannak ezzel, most, hogy a csapat mezét viselik.”

Binics szerint a legfontosabb az akarat. „Az akarat, a vágy, az egyének maximálisan az első perctől az utolsóig… még erősebb, objektíve lényegesen jobb és összehasonlíthatatlanul drágább csapatok is el tudnak bukni. Ilyen tartalmú forgatókönyvre számítok, de bízom a szerencsében is, anélkül ugyanis semmi sincs.”

„A védelmet tekintve kissé vékony a keret, de nem lenne igazán igazságos, ha csak azokat a srácokat dobálnánk botokkal és kövekkel, akik a védelemben elfoglalt helyekre kerültek. Nem csak róluk van szó, mi van a támadókkal, gondolom a védekezés a támadással kezdődik, ez így van Legalábbis eddig így volt. Ha változott a gondolkodásmód, szóljatok, hogy ne éljek téveszmékben.” – tette hozzá a klub korábbi játékosa.

Binics úgy véli, „a másik dolog, ami nem kevésbé fontos, sőt hangsúlyozom, inkább a legfontosabb, a középpályára vonatkozik. Hol találhatnék jobb modellt, mint a szomszédban, a horvátok az egész világnak bebizonyították, hogy mennyire fontos a kapcsolat. A középpályások támadásban, a középpályások védekezésben, mindenhol ott vannak. Lássuk, hogy a Zvezda középpályásai hogyan fognak szerepelni 55 ezer City-szurkoló előtt. Sok múlik majd rajtuk”.

A mérkőzés 21:00-kor kezdődik.

Borítókép: RENARD eric/Corbis via Getty Images