Küzdősportok

A szaúdi főnök tárgyalásokat folytat több promócióval, hogy egy bokszbajnokságot hozzon létre

A szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) a megdöbbentő hírek szerint "tárgyalásokat folytat" több promóciós szervezettel egy liga létrehozásáról.

A boksz nagy fellendülésen megy keresztül Turki Alalshikh irányítása alatt, aki szorosan együttműködött a brit promóterekkel, Eddie Hearnnel és Frank Warrennel, hogy a sportág néhány legnagyobb meccsét összehozzák. A rijádi szezonnal együtt fantasztikus kártyák kerültek megrendezésre, amelyek csúcspontja a Tyson Fury és Oleksandr Usyk közötti vitathatatlan nehézsúlyú összecsapás volt és lesz.

Alalshikh egy jelentés szerint az egész bokszvilágot át akarja alakítani. A szaúd-arábiai PIF tárgyalásokat folytat több ökölvívó érdekképviselettel, hogy létrehozzanak egy ligát, gyakorlatilag a boksz UFC-jét. A PIF szeretne befektetni egy olyan közös vállalkozásba a sportág néhány érdekeltjével, amely több bokszmeccset tartalmazna. Egy forrás azt állítja, hogy egy maroknyi vezető promóciós cég, köztük a Matchroom Boxing és a Golden Boy Promotions is részt vesz a tárgyalásokban, amelyek eredményeképpen 4-5 milliárd dollár közötti értékű üzletet köthetnének.

A PIF egy olyan vállalkozást szeretne létrehozni, amely összehozná a sportág fő szervezőit. Egyelőre nem tudni, hogy a liga milyen struktúrában működne. Az ökölvívás jelenleg négy ökölvívó szervezetből áll, köztük a Boksz Világtanácsból (WBC), a Nemzetközi Bokszszövetségből (IBF), a Boksz Világszövetségből (WBA) és a Boksz Világszervezetből (WBO), amelyek mindegyike saját szabályokkal rendelkezik.

Borítókép: Photo by Richard Pelham/Getty Images