Nemzetközi labdarúgás

A skót játékosok már a negyedik percben úgy ünnepeltek, mintha Eb-t nyertek volna

Németország a müncheni Allianz Arénában fogadta Skócia válogatottját a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság péntek esti nyitómeccsén.

Remekül kezdett a házigazda, de még mielőtt hamar kétgólos előnyre tett szert, már a mérkőzés eleje skót ünnepléssel kezdődött.

A negyedik minutumban a később a mérkőzés legjobbjának választott Jamal Musiala kavargatott az alapvonalnál, mire Kieran Tierney úgy szerelte, hogy kirúgással folytatódhatott a játék.

Az eset után többek megdöbbenésére komoly ünneplésben tört ki a játékos, amihez a válogatott kapitánya, Andy Robertson is csatlakozott.

Tierney has never changed pic.twitter.com/dCHpyosGlv

— THE RED ARMY (@nischal_15) June 15, 2024

 

Percekkel később Wirtz megszerezte a vezetést, majd kis idő elteltével már 2-0 állt az eredményjelzőn.

A németek már-már bántóan simán, 5-1-re verték a skótokat, Tierney ünneplése pedig nem hagyta szó nélkül a futballszurkolókat a közösségi média felületein.

„Négy perc sem telt el a nyitómeccsből, és Tierney egy kirúgást ünnepelt. Negyedóra múlva pedig lemosták a csapatát.” – írta egy felhasználó.

„Tierney úgy örült, mintha győztes gólt szerzett volna.” – írta egy másik júzer.

Az idei szezont az Arsenaltól a Real Sociedadnál kölcsönben töltő játékost a 77. percben lehozta Steve Clarke szövetségi kapitány, a helyére beálló Scott McKenna pedig gólt érően fejelte rá Antonio Rüdigerre a labdát.

A skótok nagy arányú veresége a magyar válogatottnak is esélyt adhat, a mieink szombaton 15 órától lépnek pályára Svájc ellen Kölnben.

(Borítókép: Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)