Forma-1 / Motorsport

A Red Bull főnöke: „Le kell ülnünk Checóval beszélni.”

Sergio Perez idén sokadik alkalommal nem tudott a legjobb 10-be kerülni az időmérőn, ezt követően pedig a sprintfutamon balesetbe keveredett és kiesett, végül pedig a vasárnapi versenyen a mezőny végéről a boxutcából indulva hibát hibára halmozva három darab 5 másodperces időbüntetéssel a neve mellett végül csak a 10-ik helyen ért célba és mindössze 1 pontot szerzett.

„Checónak egy kicsit sokkoló volt a versenye. Szörnyű hétvégéje volt – a szombati baleset és sajnos a futamon kapott három büntetése eléggé rosszul jött ki számára." – mondta Horner a Sky Sports F1-nek. "Szerintem tényleg le kell ülnünk Checóval, mert tudjuk, mire képes, és jelenleg nem éri el ezt a formát. Nagy szükségünk van rá, hogy megtalálja azt a formát, amit az év elején nyújtott, hogy megtarthassuk a második helyet a bajnokságban."– adta le a figyelmeztetést a mexikói számára Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke.

Eközben csapattársa Max Verstappen szombaton a sprintversenyen bebiztosította zsinórban harmadik világbajnoki címét, majd másnap a főfutamon az élről rajtolva végig vezetve megszerezte szezonbeli 14-ik győzelmét.

Dr. Helmut Marko a Red Bull tanácsadója elmondta, hogy Pereznek a saját kezében van a sorsa a jövő évi Red Bullos ülésével kapcsolatban, de az Alpha Taurinál három kiváló versenyző is a helyébe lépne, ha arra kerülne a sor.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365