Forma-1 / Motorsport

A Red Bull és Verstappen "nagy favoritként" várhatja a Spanyol Nagydíjat

Ralf Schumacher kijelentette, hogy a Red Bullt kell favoritnak tekinteni a Spanyol Nagydíj előtt.

Az RB20-assal kapcsolatos közelmúltbeli problémák ellenére a Red Bull az elmúlt három futamból kettőt megnyert, és csak Charles Leclerc tagadta meg Max Verstappentől a győzelmet.

Az Imolában, Monacóban és legutóbb Montrealban tapasztalt problémák a rázókövek meglovagolásával reményt adtak a háromfős bajnoki küzdelemre, amelyben a McLaren és a Ferrari egyaránt kihívói lennének a Red Bullnak – a barcelonai pálya viszont a Red Bull igazi próbatételének ígérkezik.

A katalán pálya igazi "tesztpályaként" ismert, ahol a közepes és nagy sebességű kanyarok keveréke minden gyengeséget felfed egy csapat autójáról, és a Red Bull-os Helmut Marko is azt állítja, hogy ha az RB20 Barcelonában is küszködik, akkor a csapatnak komoly problémája lesz a szezon hátralévő részében.

Verstappen a legutóbbi két futamot megnyerte Spanyolországban, a hatszoros futamgyőztes Schumacher pedig arra tippel, hogy a világbajnok ezen a hétvégén elérheti a triplázást.

"Barcelona mindig is egy bonyolult pálya volt, és mindig is az lesz – a legjobb autókoncepció fog nyerni" – magyarázta Schumacher a Sky Germany rovatában.

"Minden autó gyengeségére fény derül majd. A Ferrarinak megint gondjai lesznek a gumikopással, Max Verstappen pedig a Red Bull-lal igazi előnyben lesz. Ez egy olyan pálya, ami nem jelent gondot a Red Bullnak. A McLaren ismét ott lesz – Lando Norrisszal, aki mostanra az egyik legkeresettebb versenyzővé vált [az F1-ben]" – magyarázta.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365