Nemzetközi labdarúgás

A Real Madrid szóbeli megállapodást kötött a sztár balhátvéddel

A Real Madrid szóbeli megállapodást kötött a Bayern München balhátvédjével, Alphonso Daviesszel a szerződési feltételekről.

A Real Madridot az elmúlt hónapokban erősen összefüggésbe hozták a kanadai játékossal, és úgy tűnik, a dolgok a nyári átigazolás irányába mozdulnak el.

A Bayern München és a Real Madrid között nem folynak tárgyalások a 23 éves játékosról, de utóbbi erős tárgyalási pozícióba hozza az esetleges tárgyalások előtt. A Bayern vagy beleegyezik abba, hogy a nyáron eladja Davies-t egy összegért, vagy jövő nyáron elveszíti őt. Az Athletic beszámolója szerint a Barcelona és a Premier League csapatai is komoly érdeklődést mutattak, de Davies preferenciája a Real Madrid.

Alphonso Davies has made his FINAL decision: joining Real Madrid. @marca #rmalive pic.twitter.com/LCeRCpx13r

— Madrid Zone (@theMadridZone) February 26, 2024

A Real Madridnál állítólag felgyorsították a tárgyalásokat Davies táborával egy február közepi személyes találkozót követően. A Bayern elfogadta, hogy a nyáron megpróbálják eladni Daviest, ha nem tud új szerződést kötni – a szerződése kevesebb mint 18 hónap múlva lejár, ezért van rajtuk a nyomás, hogy mihamarabb cselekedjenek.

Korábban Németországból arról számoltak be, hogy a Bayern a Davies ügynökével folytatott legutóbbi találkozót követően elveszítette a reményt az új szerződés megkötésére. A Bayern állítólag 50 millió eurót kér érte, míg a Real Madrid 35 millió euró körül szeretné megkezdeni a tárgyalásokat.

Akárhogy is, minden jel arra mutat, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Real Madrid az évtized hátralévő részére megszerzi a balhátvédet, ami Ferland Mendy és Fran Garcia jövőjét is éles megvilágításba helyezi.

Borítókép: Getty Images