Nemzetközi labdarúgás

A Real Madrid ki akarja használni a „Vinicius-varázslatot”

Carlo Ancelotti csapata sikerének egyik kulcsszereplője Vinicius Jr, aki minden eddiginél jobban húzza a Real Madrid szekerét.

Jelenleg a labdarúgás világában senki sem kételkedik a Real Madrid jelenlegi támadójának tehetségében és futballtudásában, néhány Madrid-ellenes "szakértő" véleménye ellenére sem. Ez arra késztette a madridi klub vezetőit, hogy dörzsöljék a tenyerüket, és tervezgessék, hogy mi lesz a klub jövője Vinicius Jr-al.

A klub úgy érzi, hogy a brazil olyan játékos, aki nagy karriert futhat be a Real Madridban, éppen ezért megérdemli, hogy a klub legendás számát viselje. Vinicius Jr. szereti a 20-as számot, amit visel, de a következő szezonban három legendás szám maradhat szabadon, és az egyiket neki kellene magához vennie. Eden Hazard "7-esét", Marco Asensio "11-esét" és Luka Modric "10-esét", valamint Toni Kroos "8-asát" használhatná a brazil, mivel ezek közül legalább egy nem folytatja a csapatnál.

Utóbbi három személye kérdéses, míg a belga száma egyre inkább egyértelműnek tűnik a helyzete: nincs rá szükség. Ezért a Real Madrid ideálisnak tartja, hogy Vini megörökölheti példaképe, Cristiano Cristiano által oly sokáig viselt 7-est. Történelmi és marketing okokból is ezt a számot kellene viselnie a brazil zseninek, ami megerősítést jelentene, hogy a portugálnak már van örököse a madridiaknál, méghozzá nem is akárki, hanem Vini Jr, a világ jelenlegi egyik legjobbja.

Borítókép: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images