Nemzetközi labdarúgás

A Real Madrid győzelme miatt később kezd a BL-selejtezőben a Ferencváros

Az FTC honlapjának keddi beszámolója szerint – mivel a Real Madrid nyerte a BL vasárnapi döntőjét – a magyar bajnok előrelépett az európai szövetség koefficiens-rangsorában, így a selejtező második fordulójában kapcsolódik be a következő idény küzdelmeibe.

A második kör sorsolását június 19-én tartják, a párharcok első mérkőzéseit július 23-án vagy 24-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A sorsoláson az FTC egy ellenfélpárt kap majd az első fordulóból, kivéve ha a lengyel bajnok Jagielloniával kerül össze.

Lehetséges ellenfelek a BL második selejtezőkörében:

Kiemeltek az 1. körben: Ballkani (koszovói), Borac Banja Luka (bosnyák), FCSB (román), Flora Tallinn (észt), Jagiellonia Bialystok (lengyel), Klaksvík (feröeri), Lincoln Red Imps (gibraltári), Petrocub (moldovai), Pjunik (örmény), RFS (lett), Shamrock Rovers (ír), The New Saints (walesi)

Nem kiemeltek az 1. körben: Celje (szlovén), FK Decic Tuzi (montenegrói), Differdange (luxemburgi), Dinamo Batumi (grúz), Dinamo Minszk (fehérorosz), Egnatia (albán), Hamrun Spartans (máltai), Larne (északír), Ordabaszi (kazah), Panevezys (litván), Struga (északmacedón), Santa Coloma (andorrai), Vikingur Reykjavík (izlandi), Virtus (San Marinó-i)

(Borítókép: fradi.hu)