Nemzetközi labdarúgás

A PSG újabb botrányba keveredett

A francia Libération című napilap híre óriási botrányt kavart, amely állítólag összefüggésbe hozta Al Khelaifit egy zsarolási üggyel, amely a világbajnokság Katarnak történő odaítélésével kapcsolatos. Órákkal később a Le Parisien közölte, hogy a francia igazságszolgáltatás három, a PSG javára elkövetett pénzmosással vádolt személy ellen is nyomozást folytat.

Állítólag a PSG szolgálatában álló volt rendőrtisztek rejtett hálózata ellen a következő vádakkal folyik vizsgálat: hivatali titoktartás megsértése, befolyással való üzérkedés, korrupció, hamisítás és személyek illegális beutazásához és tartózkodásához való segítségnyújtás. Ezen információk szerint jelenleg három személy van rendőrségi őrizetben, miután vallomást tettek a fővárosban.

Az első gyanúsított, Malik N. 2018-ban csatlakozott a PSG-hez. Nemrég fejezte be együttműködését a klubbal. A jelek arra utalnak, hogy magára vállalta, hogy bizalmas információkat kérjen az egyik rendőrségi kapcsolattartójától, hogy a klub néhány játékosát érintő jogi eljárások részleteihez jusson. Köztük ott volt Neymar esete, aki 2019-ben verekedésbe keveredett, amikor megpofozott egy Rennes-szurkolót.

A második fogvatartott egy szabadságon lévő rendőr, akit azzal vádolnak, hogy tartózkodási engedélyt szerzett egy nagy közel-keleti befektetőnek, de a meghallgatáson tagadta a vádakat. Tayeb B., Al Khelaifi állítólagos zsarolási tervének áldozata ellen azért folyik nyomozás, mert állítólag alkut kötött a PSG elnökének ügyvédeivel, hogy hallgasson, és ne hozzon nyilvánosságra olyan dokumentumokat, amelyek kínos helyzetbe hozhatják Katart.

Borítókép és fotók: Aurelien Meunier – PSG/PSG a Getty Images