Forma-1 / Motorsport

A pilóták elmondták, hogyan lehetne jobbá tenni a Las Vegas-i Nagydíjat

 Eléggé kaotikusra sikerült az első Las Vegasban rendezett F1-es versenyhétvége, gondoljunk csak az aknafedél-ügyre, a nézők elküldésére vagy a késői kezdési időpontokra.

Több pilóta is megosztotta véleményét a futam után, és igyekeztek olyan javaslatokat tenni, amelyekkel élvezhetőbbé tehető a jövőben ez a helyszín is.

Charles Leclerc például a kezdési időpontokkal nem tudott kibékülni.

„Látom a lényegét, hogy ilyen későn kezdjünk, nyilván az európai közönség miatt van így. Nem tudom, miért ennyire fontos ez, de tény, hogy ez már eléggé a határon van.” – reagált arra, hogy az időmérő 0:00-kor kezdődött ottani idő szerint, a futam pedig 22:00-kor.

A monacói emellett azzal érvelt, hogy ilyenkor már eléggé leesik a hőmérséklet estére, így a balesetek veszélye is megnő.

Verstappennek az nem tetszik, hogy Vegas után egyből, pihenő nélkül jön Abu Dhabi, ami 19 órás repülőútra van, és egy teljesen más időzónában.

„Lehetne egy kicsit jobb az utazás Abu Dhabiba, mert akkora az időeltolódás, hogy ez a szezon végén, amikor mindenki fáradt, már eléggé megterhelő.”

Verstappen azt is lehetséges megoldásnak tartaná, hogy az amerikai futamokat „turnészerűen” egymást követően rendeznék meg, ezzel csökkentve a felesleges utazgatásokat és a károsanyag-kibocsájtást is.

A hollanddal csapattársa, Sergio Perez is egyetértett, aki szintén nem érti, miért kell a szezon leghosszabb túráját pont a két utolsó futam közé tenni. A mexikói azt sem tartaná ördögtől valónak, hogy a vegasi legyen a szezon utolsó versenye.

Fotó: Jeff Speer/Icon Sportswire via Getty Images