Nemzetközi labdarúgás

A németeknél már megvan az új kapitány, a lengyelek holnap döntenek

2023. június 16-án Jakub Błaszczykowski búcsúmérkőzésén a lengyel válogatott a németeket fogadta, akkor a hazai kispadon Fernando Santos, a vendégekén Hansi Flick ült. Azt a találkozót Lewandowskiék nyerték, de néhány nappal később kétgólos előnyről kaptak ki Moldáviában.

A németek teljesítménye sem javult fel, a japánoktól elszenvedett vereséget követően menesztették Flicket, néhány nappal később pedig Santos megbízatása is véget ért.

A legfrissebb hírek szerint a német szövetség már megtalálta az utódot, Julian Nagelsmann veszi át a nemzeti csapat irányítását. A tréner tavaszig a Bayern Münchent vezette, de onnan menesztették, pontosabban a munkavégzés alól mentették fel, de fizetést így is kapott. Kontraktusa egyelőre a hazai rendezésű kontinenstorna végéig szól.

Keleti szomszédaiknál három lehetséges jelöltet említettek a labdarúgó-szövetség részéről: Michal Probierz, Jan Urban és Marek Papszun közül kerül ki az új kapitány, akit szerdán délben mutatnak majd be. Sajtóhírek alapján Papszun kinevezésére a legkisebb az esély, az U21-eseket irányító Probierz és a többszörös bajnok Urban nagyobb tapasztalattal bír.

Rendező ország lévén a németek részvétele biztos, a lengyelek egyelőre messzebb vannak, a pótselejtezős lehetőségre nagyobb az esélyük.

Borítókép: Getty Images