"Mostanában sokan mondják, hogy alapvető elvárás a csoportkörből való továbbjutás, és nyilván saját magunkkal szemben is ez az elvárásuk, de nagyon nem lesz könnyű" – nyilatkozta vasárnap az MTI-nek Imre, aki a Ferencvárosból nyáron a német THW Kielhez szerződik.

Hozzátette, az első csoportmérkőzésen – július 27-én Egyiptom ellen – nagyon sok múlik majd. Szerinte a csoportellenfelek közül az észak-afrikaiak vannak a legközelebb hozzájuk tudásban.

"Ilyen szempontból a francia, a norvég és az egyiptomi csapat szerintem hasonló szinten van, bár a norvégokat nem nagyon vertük meg az utóbbi időben, és Egyiptomot sem. Nagyon fontos lesz az első meccs, megpróbálunk arra megfelelően felkészülni, de utána az Argentína elleni ugyanolyan fontos lesz, ha nem fontosabb, mert ott talán mi vagyunk egy kicsit esélyesebbek" – magyarázta a 21 éves kézilabdázó.

 

Imre úgy vélekedett, ha sikerülne továbbjutniuk, a negyeddöntőben bármi megtörténhetne, az pedig "egy álom lenne, ha éremmel tudnánk hazatérni".
A jobbszélső a helyszínen tekinti meg a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét, de nem a THW Kiel meghívására érkezett, hanem édesapjával, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó Imre Gézával utazott ki a tornára.

Német csapata a következő idényben nem indulhat a BL-ben, mivel a bajnokságban csak negyedik lett. A játékos szerint nem is probléma, hogy jövőre az Európa-ligában szerepelnek – ahol a négy közé kerülés lesz a céljuk -, hiszen átmeneti szezon következik a csapat számára, amely az utóbbi két évben olyan játékosokat veszített el, akikre épített a klub, őket pedig fiatalokkal próbálják pótolni.

""

Tatabánya, 2024. március 17. A magyar csapat ünnepel, miután megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Magyarország – Portugália mérkõzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, mivel 30-27-re legyõzte Portugáliát. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka

Példaként megemlítette, hogy a 22 éves feröeri Elias Ellefsen Skipagötun is látszik, hogy nagyon tehetséges, szinte már klasszis irányító, de még neki is idő kell, hogy teljesen megszokja ezt a ritmust.

"Ez egy hosszú szezon volt nekik is. Új korszak kezdődik, és bízom benne, hogy meg tudjuk állni a helyünket" – szögezte le.
Imre elárulta, ha tagja lesz az olimpián szereplő válogatott keretének, akkor augusztus középen költözik Kielbe, ha nem, akkor július 20. előtt, mert akkor kezdődik a felkészülés. A szakmai stáb tagjai közül már szinte mindenkivel beszélt, sőt két hete eltöltött néhány napot a klubnál. Egyelőre nem tudja pontosan, milyen szerepet szánnak neki, de mivel sok mérkőzésük lesz, nagyon bízik benne, hogy sok játéklehetőséget kap.

"Minden edzésen oda kell tennem magamat ahhoz, hogy pályára kerülhessek. Ez egy nagy lehetőség nekem, bízom benne, hogy élni tudok vele" – fűzte hozzá.
Kielben minden külföldi játékostól elvárják, hogy beszéljen németül. A magyar kézilabdázó elárulta, amikor többet tud nyelvórára járni, egy kicsit jobban megy neki a német, de a szezon vége felé kevesebb ideje volt a sok médiaszereplés, illetve a családi programok és a baráti találkozók miatt.

"Most egy kicsit nehezebben megy, de muszáj megtanulnom. Hendrik Pekelerrel beszéltem a csapatfotózáson, és kérdezte, hogy ugye tudok a három hónapos szabályról? Mondtam, hogy igen, úgyhogy állok elébe. Nem könnyű, de úgy hallottam, Skipagötu is szinte a nulláról kezdte, és már egészen jól beszél" – mesélte.

A fiatal magyar szélső szerződése kettő plusz egy évre szól, de már most nagyon reméli, hogy életbe léptetik majd a hosszabbítási opciót."Nagyon bízom benne, hogy rajtuk nem fog múlni az egyéves opció, és szerintem rajtam sem, ha minden jól megy" – szögezte le.

Közölte, leendő csapattársai nagyon kedvesek és befogadók voltak az eddigi három nap során, amit a klubnál töltött. A célkitűzésekről elmondta, szeretnének az első két hely valamelyikén végezni a Bundesliga következő idényében, hogy utána visszatérhessenek a BL mezőnyébe, de ez nagyon nem lesz könnyű, mert a csapatok nagy része egyben marad, kevés a távozó és kevés az érkező.

"Niclas Ekberget nehéz lesz pótolni, de azon leszünk Lukas Zerbével, hogy ez sikerüljön" – vélekedett a kieli jobbszélső-posztról.