Forma-1 / Motorsport

A Mercedes főnöke Verstappenről – "Jól állna neki az ezüst"

A Mercedes főnöke, Ola Kallenius az eddigi legszélesebb körű utalást tette arra, hogy Max Verstappen 2026-ban csatlakozhat az F1-es csapatukhoz.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff korábban sem titkolta, hogy szívesen látná Verstappent az autójukban, amikor 2026-ban bevezetik az új szabályrendszert.

Mindezt annak ellenére, hogy Verstappennek 2028 végéig szóló szerződése van a Red Bull-lal, igaz, Helmut Markóval kapcsolatos kilépési záradékkal, miszerint ha a tanácsadó távozik, akkor a háromszoros F1-es bajnok követheti őt kifelé az ajtón.

Mostanáig Wolffon kívül senki nem nyilvánított véleményt a Mercedesen belül Verstappen leigazolásának esélyeiről, nem utolsósorban a holland pilóta Red Bullnál kapott hatalmas fizetése miatt, amely a pletykák szerint évi 55 millió dollár körül mozog.

Lewis Hamilton állítólag 50 millió dollárt keres, ami azt jelenti, hogy a Mercedesnek valószínűleg 60 millió dollár körüli összeget kellene fizetnie a 26 éves versenyzőért.

Kallenius, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának elnöke most világossá tette, hogy Verstappen határozottan rajta van a radarján, úgy véli, az új szabályok határozottan megnyitják az ajtót.

"A legjobb versenyző a legjobb autót akarja" – mondta Kallenius a Sky Sports Germany-nak nyilatkozva. "És ez a mi feladatunk, hogy a legjobb csomagot hozzuk össze. A kártyák 2026-ban újrakeverednek. Új rend, új szabályokkal. Ez egyben egy lehetőség is. Ki tudja? De szerintem Max jól mutatna ezüstben, nem igaz?" – tette fel a sejtelmes kérdést a Mercedes főnök.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365