Forma-1 / Motorsport

A legjobb magyar idő a 2018-as abszolút bajnoké lett

A lengyel Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk duó nyerte a máriapócsi ralikrossz-pályán rendezett villanyfényes prológot péntek este, a Nyíregyházán és környékén zajló Rally Hungary rali Európa-bajnoki (ERC) futam nyitónapján.

""
Fotó: Rally Hungary/Facebook

A Skoda Fabia Rally2 EVO-val versenyző páros mögött az esemény egyik legnagyobb sztárja, a norvég Andreas Mikkelsen és navigátora, Ola Floene zárt másodikként, a harmadik helyen az Oliver Solberg, Aaron Johnston svéd-ír kettős végzett. Mikkelsen és Solberg szintén Skoda Fabia Rally2 EVO-val állt rajthoz.

A magyarok közül az országos bajnokságban címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor páros volt a leggyorsabb, de elkésett az egyik ellenőrző pontról, ezért 40 másodperces időbüntetést kapott. A legjobb magyar idő az Eb-értékelésben így a 2018-as abszolút bajnok Hadik Andrásé lett, aki Kertész Krisztián navigátorral a prológ után az ötödik helyen áll a Ford Fiesta R5-tel.

A magyar bajnoki értékelést az Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5) duó vezeti. A Rally Hungary szombaton nyolc gyorsasági szakasszal folytatódik, vasárnap pedig további hét szakaszt – közte a Nyíregyháza belvárosában sorra kerülőt – rendeznek meg. A viadal gyorsasági szakaszainak össztávja 191,06 kilométer.

Borítókép: Hadik Rallye Team