Nemzetközi labdarúgás

A korábbi sztárok „ízekre szedték” Southgate taktikáját

Egy „nyögvenyelős” szerbek elleni győzelem után, döntetlen Dániával szemben. De nem feltétlen az eredmény, hanem a mutatott játék volt az, ami kiábrándítja a korábbi angol válogatott sztárjait. Ugyanis az előző Eb-ezüstérmes nyomokban sem emlékeztet arra, amit elvárnának tőle a szurkolók vagy a szakértők.

Alan Shearer a Dánia elleni meccs után úgy értékelt, hogy a háromoroszlánosok játéka egyszerűen "nem volt elég jó". Vagyis ennél messzebb ment.

"Nagyon rossz volt. Nem volt energia, nem volt ravaszság, és még sok minden, amit elvárnánk ezektől a játékosoktól. Néztem Jude Walkert. Nem tudott megindulni, nem tudott előre jutni. Phil Fodenre nézek a bal oldalon. Onnan nincs esély, hogy befolyásolja a játékot. Ez mind-mind nagyon-nagyon rossz volt, már-már aggasztó.”

Roy Keane Trent Alexander-Arnoldot „találta meg”:

"Amikor a két meccsen lecserélnek valakit, az nem jó jel. De mindig nagy lutri egy olyan játékost szerepeltetni, aki nem játszik rendszeresen a klubjában. Két találkozón is rosszul játszott és ez nemcsak rajta múlt. Valószínűleg Gareth Southgate hibája mindez. Ne feledjük, hogy eddig nem a franciák vagy a spanyolok ellen fociztak, hanem két olyan együttessel szemben, akik ellen dominálni kéne.”

Rio Ferdinand is számos okot talált a halványabb teljesítményre.

"Sok probléma van. Egyszerűen nincs meg az egyensúly a csapatrészek között. Olyan játékosok vannak a pályán, akik nem játszottak eleget a klubjukban. Foden nem a saját posztján játszik. Bellingham pedig szintén sokkal jobb lehetne, hogy a nyolcas pozícióban szerepelhetne. Ezek mind nagy gondok, amiket meg kellene oldani már a következő meccsre.”

Anglia a jövő kedden lép pályára, amikor Szlovéniával mérkőzik meg Kölnben. A korábbi reményekkel ellentétben, annak a meccsnek is lesz tétje, hiszen a legjobb 16 közé jutást még nem sikerült kiharcolnia a csapatnak.

(Fotó: facebook/England football team)