Nemzetközi labdarúgás

A Franciák kiakadtak Martinezre: Szánalmas és vulgáris, amit tesz

A Francia Labdarúgó-szövetség elnöke, Noel Le Graet levélben panaszkodott argentin kollégájának, amiért szerinte az argentin játékosok „abnormálisan” viselkdtek Kylian Mbappéval szemben.

Az Ouest-France napilap pénteken megjelent interjújában Le Graet azt mondta, hogy levelet írt az Argentin Labdarúgó Szövetség elnökének, Claudio Tapiának mert szerinte az argentinok magatartása túlzó és abnormális volt, ami nem méltó a sportolókhoz.

„Túl messzire ment, Mbappé viselkedése viszont példamutató volt" – emelte ki.

A meccs után az argentin kapus, Emiliano Martinez kigúnyolta az öltözőben a franciát, amikor egy perc néma csöndet kért neki. Ezt követően pedig azzal alázta meg őt, hogy egy Mbappé képével ellátott trófeát emelt a magasba a csapat buszos felvonulásán. A hálóőr ezt követően sem állt le, és elb*szottnak nevezte Aurelien Tchouameni tizenegyesét.

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter egy rádióinterjúban már felkérte a FIFA-t, hogy vizsgálja ki az argentin labdarúgók által a francia játékosokkal szemben mutatott magatartását.

„Ezek méltatlan sértések, és mit csinál a FIFA? A sport a tisztességes játék, a mások iránti tisztelet és a vesztesek iránti tisztelet példája"
– mondta Le Maire.

Amelie Oudea-Castera, Franciaország sportminisztere is elítélte az argentinok viselkedését az RTL-nek adott interjújában.

„Noel Le Graet pontosan azt teszi, amit kell, magyarázatot kért kollégájától, Claudio Tapiától. Sajnálatosnak tartom, hogy ez az argentin csapat a győzelme után nem volt méltó ahhoz a meccshez, amit láttunk. Ezek nem helyénvaló megjegyzések" – mondta.

„Azonnal reagáltam, amikor az argentin szurkolók énekeikben rasszista megjegyzéseket tettek néhány játékosunkra, például Comanra.

„Volt néhány helytelen gúnyolódás Tchouamenivel kapcsolatban is, ami egyszerűen vulgáris. Ők kegyetlen nyertesek. Nem helyénvaló a gúnyolódás és elfogadhatatlan a rasszizmus. Örülök, hogy Le Graet feljelentést tett, és megtette ezt a lépést kollégája felé.”

„Emiliano Martinez nem tűnik ki, elég szánalmas”
– zárta szavait.

Borítókép: Marc Atkins/Getty Images