Nemzetközi labdarúgás

A botrányokról is elhíresült Balotelli csak vergődik

A másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Monzához igazol Mario Balotelli.

A klub – amelynek tulajdonosa a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi – szombaton erősítette meg, hogy a 30 esztendős volt olasz válogatott csatár hétfőn esik át az orvosi vizsgálatokon, majd írja alá szerződését. Olasz médiaértesülés szerint a szabadon igazolható Balotelli júniusig csatlakozik az együtteshez.

""
Fotó: Chris Coleman/Mike Hewitt/Claudio Villa/Alex Livesey/Getty Images

A botrányokról is elhíresült Balotelli legutóbb a Brescia játékosa volt, ám a klub nyáron szerződést bontott vele, miután a koronavírus-járvány miatt kialakult tavaszi kényszerszünetet követően az edzések újraindulásakor betegségre hivatkozva nem jelent meg a tréningeken, így amikor visszatért az együtteshez, nem engedték be az edzésre.

A többszörös olasz és angol bajnok Balotelli korábban odahaza játszott az Internazionaléban és a Milanban, Angliában a Manchester Cityben és a Liverpoolban, Franciaországban pedig a Nice-ben és a Marseille-ben. Az olasz válogatottban 36 alkalommal szerepelt, és 14-szer volt eredményes. Ugyanakkor sehol sem tudott gyökeret verni sokat bírált munkamorálja és magatartási problémái miatt. A Monza jelenleg nyolcadik helyen áll a Serie B-ben.

Borítókép: Claudio Villa/Getty Images