Nemzetközi labdarúgás

A Bayern sportigazgatója nem engedné el Neuert

Hasan Salihamidzic, a Bayern München labdarúgócsapatának sportigazgatója marasztalja Manuel Neuert, és szeretné, ha az első számú kapus szerződést hosszabbítana.

"Optimista vagyok, tehát remélem, hogy meglesz a szerződés Manuellel" – fogalmazott Salihamidzic a Welt am Sonntag című lapban.

A klub és a kapus között az utóbbi időszakban voltak nézeteltérések. Március végén a német sajtó arról írt, hogy a 34 esztendős hálóőr elutasította a müncheni csapat ajánlatát, mert ő ötéves szerződést szeretne, miközben az egyesület csak 2023 nyaráig hosszabbítaná meg a 2021-ben lejáró megállapodást.

""
Salihamidzic szerint Neuer még mindig világszínvonalon véd.

Fotó: A. Grimm/Getty Images for FC Bayern

Salihamidzic megjegyezte: Neuer világszínvonalú teljesítményre képes, és a csapatnak szüksége van ilyen képességű kapusra. Ezen kívül a játékos tudja, hogy a Bayernnél igazán értékelik őt.

A rekordot jelentő, sorozatban nyolcadik elsőségére hajtó Bayern München előnye négy pont közvetlen üldözője, a Borussia Dortmund előtt kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt. A Bundesliga a koronavírus-járvány miatt március közepe óta áll, és a tervek szerint – amennyiben a kormányzat erre engedélyt ad – május 9-én folytatódhat a pontvadászat.

Borítókép: Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images