Nemzetközi labdarúgás

A Barcelona korábbi játékosa üzent az újságíróknak

A Barcelona védője, Samuel Umtiti lépett, hogy tisztázza a héten egy interjúban tett megjegyzéseit. A francia válogatott játékos, aki jelenleg a Serie A-ban szereplő Lecce kölcsönjátékosa, megerősítette, hogy a Canal+-nak adott interjúban rosszul idézték őt a barcelonai karrierjével kapcsolatban.

Umtitiről eredetileg azt állították, hogy a sérülések a formával való gondokat egy börtönhöz hasonlította a klubnál.

A 29 éves játékos azonban határozottan kijelentette, hogy nem ez volt a célja, de elismerte, hogy valóban küzdött, mielőtt tavaly nyáron Olaszországba távozott.

„Minden újságírónak. Ha segítségre van szükségük a fordításban, legközelebb hívjanak fel. A depresszió az depresszió, semmi köze a "börtönhöz". Köszönöm szépen" – posztolta Instagram-fiókján.

Samuel Umtiti has corrected the poor translations made by the media recently through his Instagram story. He clarifies that he meant ‘depression’ in his interview which was mistranslated to ‘jail’. pic.twitter.com/8Wo8urJvMm

— barcacentre (@barcacentre) May 26, 2023

Umtiti eredeti mondanivalója arról, hogy nehezen tudta magát beküzdeni a Barcelona csapatába, és hogy ez később hogyan hatott a mentális egészségére, így hangzik.

„Nem tudom, hogy depresszió volt-e, de nagyon bonyolult és nehéz volt minden szinten. Nagyon bezárkóztam magamba. Voltak olyan időszakok Barcelonában, amikor nem akartam kimozdulni otthonról. A barátaim azt mondták, hogy menjek el, hogy próbáljam megváltoztatni a hangulatomat, de én nemet mondtam, egyedül akartam lenni. Ez nagyon bonyolult volt."

Umtiti ebben a szezonban rendszeresen szerepet kapott a Leece csapatában, amely a következő hetekben szoros harcot vív a kiesés ellen, de várhatóan júniusban visszatér Barcelonába, mielőtt esetleg végleg továbbállna.

Borítókép: Silvia Lore/Getty Images