Átigazolási hírek

A Barcelona és Nico Williams mindenben megegyezett

Kép forrása: Facebook/Athletic Club

Azonban ez még korántsem jelenti azt, hogy a spanyol válogatott támadója augusztusban valóban felölti majd a gránátvörös-kék mezt.

A Barcelona ugyan véglegesítette Williams ügynökével, Felix Taintával a szerződésének időtartamát és a lehetséges béreket, de az átigazolás neheze csak most jön.

A katalánoknak ugyanis egy komolyabb tárgyalóféllel kell szembenéznie, vagyis Athletic Bilbaóval. A baszkok a sztárszélső szerződésébe egy 58 millió eurós kivásárlási záradékot tettek bele és ezt az összeget meg is szeretnék kapni.

Deconak, a Barcelona sportigazgatójának pedig itt következik a matek, hogyan tudná ezt lealkudni és/vagy részletekben kifizetni.

Williams az ügynökén keresztül azonban tudatta a klubbal, hogy nem vár rájuk örökké. Vagyis augusztus első hete előtt ki kell derülnie. hogy megvalósulhat-e a megállapodás.

A Barcelona elnöke Joan Laporta a héten úgy nyilatkozott, hogy megvan a pénzük Nico Williams azonnali leigazolására. Bár ezt sokan némi szkepticizmussal fogadták.

A bilbaói klubnak pedig semmi oka, hogy engedjen a vételárból, hiszen Williams esetében sorban állnak a kérők. Az 58 millió eurót pedig a Premier League klubjai könnyedén kifizetnék. Így az érdeklődők közül a Chelsea vagy a Liverpool is.

A hírek szerint egyébként a Barcelona hat évre szóló szerződést ajánlott Williamsnek, szezononként 25-30 millió eurós fizetéssel.