Nemzetközi labdarúgás

A Barcelona érdeklődött Morata iránt, aki végül maradt a Juventusnál

A Barcelona januárban szerette volna leigazolni Alvaro Moratát. A csatár azt mondta, Massimiliano Allegrinek fontos szerepe volt abban, hogy nem hagyta el a Juventust.

A Barcelona a múlt hónapban nagyon komolyan dolgozott Morata megszerzésén. Xavi kiszemelte a spanyol támadót, aki az Atlético Madridtól kölcsönben van a Juventusnál van. Januárban több spanyol média is beszámolt arról, hogy a 29 éves játékos szívesen csatlakozna a Barcelonához, de a feltételek nem voltak megfelelőek a katalánok számára.

A spanyol válogatott csatára a 22 éves Dusan Vlahovic szerződtetése ellenére is a Juventusnál maradt. Morata elismerte, hogy edzője, Massimiliano Allegri nagyon fontos szerepet játszott a maradásában.

„Allegri fontos tényező volt a maradásomban. Mindig is éreztem a támogatását. Ismeri a tulajdonságaimat és a hiányosságaimat, azt mondta, hogy megbízik bennem, és meg kell küzdenem a helyemért. Beszéltem az edzővel az átigazolási időszakban, tudtam Dusan érkezéséről, és örökre itt maradnék, ha rajtam múlna.”

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép és fotók: Fabrizio Romano/Twitter