Nemzetközi labdarúgás

A Barcelona elnöke egy romantikus visszatérést kínálna Messinek

Lionel Messi talán még sütkérezik a világbajnoki diadal dicsőségében, de a mézeshetek nem tartanak sokáig. Mivel Messi hamarosan bárkivel szabadon tárgyalhat, és a klubok versenyt fognak futni érte, hogy ajánlatot tegyenek neki.

Az egyikük a Barcelona. Joan Laporta elnök következetesen kijelentette, hogy nagyon szeretné, ha Messi visszatérne Barcelonába. Annak ellenére, hogy az esélyek erősen a Paris Saint-Germain mellett szólnak, Laporta nem adja fel a reményt.

Miközben élvezi a Barcelona klub karácsonyi vacsoráját, a Sport szerint a következő napokban beszélni fog Messivel és környezetével. A szándék az, hogy tisztázzák a helyzetet és helyrehozzák a két évvel ezelőtti távozása utáni rossz érzéseket, mielőtt végleg szabaddá tennék az utat a tárgyalások előtt. A szülővárosában, Rosarióban hősies fogadtatásban részesült Messi, jelenleg pedig a jól megérdemelt pihenőjét tölti a világbajnoki győzelmet követően.

Úgy túnik azonban, hogy Messi visszatérése nagyon kevés az esély. A Barcelona pénzügyileg képtelen lesz felvenni a versenyt más csapatokkal. Laporta kénytelen lesz Messi szívére hatni, és eladni neki a nagy romantikus visszatérés gondolatát.

A jelek szerint egy újabb gazdasági kart dolgoznak ki annak érdekében, hogy az üzlet működjön. Érdemes megjegyezni, hogy a Barcelona vezetőségének engedélye van a Barcelona Licensing and Merchandising 49,9%-ának eladására, amivel tavaly nyáron nem éltek. Talán végig az volt a terv, hogy ezt Messiért használják fel.

Borítókép: Marcelo Endelli/Getty Images