Tenisz

A bajnok megszerezheti a világranglista első helyét

Carlos Alcaraz (3. helyezett) bejutott a US Open döntőjébe, miután péntek este egy izgalmas elődöntőben legyőzte Frances Tiafoe-t (22. helyezett).

A 19 éves Alcaraz vasárnap Casper Ruud (5. helyezett) ellen lép pályafutása első Grand Slam-döntőjén pályára, ami ötéves pályafutása első Grand Slam-döntője. A 23 éves Ruud egyébként a 2022-es francia nyílt teniszbajnokság döntőjébe jutott, de ott kikapott Rafael Nadaltól, így ő is éhes vár első Grand Slam-címére.Így a párharcuk győztese a világranglista első helyezettje lesz.

A 24 éves Tiafoe a vereség után sírva fakadt, és bocsánatot kért az amerikai szurkolóktól, amiért nem jutott be a US Open döntőjébe. Ő lett az első amerikai férfi, aki Andy Roddick 2006-os sikere óta eljutott a torna elődöntős szakaszába.

19yo Carlos Alcaraz beats Frances Tiafoe 6-7(6), 6-3, 6-1, 6-7(5), 6-3 to reach a first career Grand Slam final at the #USOpen.

4h18 but finished before midnight this time!

A third consecutive 5-setter win. Incredible.

One win away to become the YOUNGEST ever world number #1. pic.twitter.com/9xM9Q86mRl

— José Morgado (@josemorgado) September 10, 2022

A US Open legfiatalabb bajnoka

Alcaraz lehet a legfiatalabb bajnok azóta, hogy Pete Sampras 1990-ben 19 évesen megnyerte a US Opent, és minden idők legfiatalabb világelsője is lehet. A spanyol elvesztette az első szettet Tiafoe ellen, de a következő kettőt megnyerte, mielőtt az amerikai ötödik játszmára kényszerült.

A szurkolói kedvenc Tiafoe szívét-lelkét kitette a pályán, de Alcaraz fizikailag felülmúlta ellenfelét, aki a 19 éves játékoshoz képest kimerültnek tűnt. Annak ellenére, hogy Tiafoe alulmaradt, kivívta hazája tiszteletét.

Frances Tiafoe gets a standing ovation after congratulating Carlos Alcaraz on the win #USOpen pic.twitter.com/WhdXs2q3YM

— ESPN (@espn) September 10, 2022

Borítókép és fotók: Eduardo MunozAlvarez/VIEWpress