Amerikai sportok

86 évesen elhunyt az NBA-történelem egyik legnagyobbja!

A szomorú hírt a los Angeles Clippers csapatának illetékesei tették közzé – West felesége, Karen jelenlétében töltötte utolsó óráit.

A Los Angeles Lakers játékosaként 1 bajnoki címet, 9 döntős szereplést és 14 All-Star mérkőzésen való fellépést jegyző pontgyáros a sportkarrierje végeztével maradt szeretett klubjánál, ahol sportvezetővé vált, s az ő nevéhez fűződik a 80-as évek Showtime Lakers becenévvel illetett gárdájának összerakása. Vezetőként 8 bajnoki címet szereztek az általa irányított franchise-ok – a Lakers után dolgozott a Memphis Grizzlies, a Ggolden State Warriors, és az LA Clippers csapatainak vezetői stábjában is.

West kapcsán illik megjegyezni, hogy az egyik beceneve nem más, mint „Mr. Logo”, ugyanis az ő labdavezetés közbeni sziluettje szerepel az NBA-logóban, immáron 1969 óta.

Adam Silver, a liga komisszárja úgy nyilatkozott West halálát követően, hogy a következő lehetőségkor, idén októberben immáron nem csak játékosként, hanem közreműködőként is tagjává válik a Hírességek Csarnokának.
 

(Fotó: Ethan Miller/Getty Images)