Nemzetközi labdarúgás

26 éves korában meghalt a válogatott kapus

Sarkic ötödikén még a válogatott kapuját védte a belgák elleni barátságos mérkőzésen, ahol a találkozó legjobbjának is megválasztották, miután 8 védést is bemutatott.

Matija Sarkic szombat hajnalban a montengrói Budván egy apartmanban lett rosszul, és bár barátai azonnal segítségért fordultak, a kiérkező mentők nem tudták megmenteni az életét, körülbelül 6.30-kor elhunyt. A halál oka egyelőre ismeretlen.

Sarkic Grimsbyben született, és az Anderlecht akadémiáján pallérozódott, mielőtt tinédzserként az Aston Villához igazolt. Ötéves birminghami időszaka alatt a Villa többször kölcsönadta őt alacsonyabb osztályú csapatoknak, megfordult a Wigan, a Stratford Town, a Havant & Waterlooville és a Livingston csapataiban is, mielőtt 2020-ban a Wolverhampton végleg szerződtette.

Az Aston Villához hasonlóan a Wolvesnál sem tudott gyökeret ereszteni, így a Shrewsburyben, a Birminghamben és a Stoke Cityben töltött kölcsönjáték után tavaly nyáron a Milwallba igazolt.

A londoni gárdában az előző szezonban 32 mérkőzésen lépett pályára, 34 gólt kapott, és 12 meccset hozott le kapott gól nélkül.

A Millwall Supporters’ Club így búcsúzott a kapustól az X-en:

„Borzasztó hírre ébredtünk ma reggel. Matija Sarkic 26 éves korában elhunyt. Pusztító hír a barátoknak, a családnak. Aki egyszer oroszlán volt, mindig az marad.” – írja a klub.

(Borítókép: X)