Tenisz

2021-re halasztották a FED-kupa döntőjét

Jövőre kerül megrendezésre a BNP Paribas Fed-kupa döntő, a résztvevő csapatok és a sorsolás nem változik.

A BNP Paribas Fed-kupa döntőjének szervezőbizottsága ma bejelentette, hogy a 2020-as finálé a koronavírus járvány miatt nem kerül megrendezésre.

Az új dátum 2021. április 13-18., a helyszín pedig továbbra is a Papp László Sportaréna,ahol fedett, salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai.

Az esemény idei megrendezése sajnos nem vált lehetővé a helyszín foglaltsága miatt és az egészségügyi előírások betartása is így valósítható meg a legteljeskörűbben, a nézők nélküli rendezés pedig nem szerepelt az opciók között.

A 2021-es eseményen ugyanazon országok csapatai vehetnek részt, melyek a 2020-as döntőre is kvalifikálták magukat és a csoportbeosztások sem változnak.

""
A sorsolás és a résztvevő csapatok neve változatlan. (Fotó: huntennis.hu)

"Az év eleji döntés a torna elhalasztásával kapcsolatban nagyon nehéz, de szükséges volt. Sajnálom, hogy idén nem lehet már megrendezni a versenyt, de hiszem, hogy jövőre egy nagyszerű eseménynek lehetünk majd tanúi. Ezekben a különleges időkben ahhoz, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, úgy véljük, hogy a verseny jövőre halasztása a megfelelő döntés. Szeretnénk megköszönni partnereinknek és a Magyar Kormánynak a kemény munkát és az elkötelezettséget, melyet az esemény iránt tanúsítanak."- mondta David Haggerty, az ITF elnöke.

"Sajnáljuk, hogy el kellett halasztani az idei Fed-kupa döntőt, de a játékosok, a nézők és a szerevezők egészsége a legfontosabb. Köszönjük az ITF belénk vetett bizalmát és nagyon várjuk, hogy folytatódjon a közös munka. Az ilyen presztizsű esemény megrendezése Budapesten erősíti azon erőfeszítéseinket, hogy fővárosunk a világ sport fővárosai között maradhasson."- mondta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. 

Borítókép: Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images

Forrás: huntennis.hu