Forma-1 / Motorsport

2014-ben gyári csapatként tér vissza a Hyundai a WRC-be

""

A Hyundai korábban 2000 és 2003 között szerepelt a WRC-ben, idén már gyári csapatként térnek vissza a rali világába. A cég azt is emgerősítette, hogy a francia Michel Nandan lesz a csapatfőnök. Nandan nagy névnek számít a sorozatban, 1999-2005-ig a Peugeot Sportnál volt technikai igazgató, majd a Suzukinál töltött be hasonló szerepet. Az autógyár új programot alapított Hyundai Motorsport GmbH néven, amely a WRC-t magába foglaló részleg. A cég európai központjához, Frankfurthoz közeli Alzenauban már meg is kezdték az i20 versenyverziójának építését, amelynek egy ideiglenes verzióját már tesztelik is Koreában.

"Megtiszteltetés, hogy a Hyundai engem választott ki arra, hogy vezessem ezt az izgalmas és új belépést a WRC-be”- mondta Nandan. "A projekt még mindig csecsemőkorban van, de a dolgok gyorsan alakulnak, és már nagyon várom a csapat fejlesztését, ahogy haladunk az év során. Sokat kell tenni, amivel teljes mértékben tisztában vagyunk, de az Alzenauban található létesítménnyel és a nagyon motivált emberekből álló maggal már most nagyon jó fejlődést érünk el”– folytatta.

A tesztek célja, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a felfüggesztést és más komponenseket illetően, és további teszteket is terveznek 2013-ban:

„Ez a szakasz folytatódni fog 2013-ban, ahogy előkészítjük az első teljes szezonunkat 2014-re. Nagyon sok más döntés van, amit meg kell hoznunk az év folyamán, különös tekintettel a versenyzőkre, de mindez időt igényel, és megfelelő gondossággal kell eljárni. Egyben közelről figyeljük majd azt is, miként alakul az idei bajnokság.”

Tak Uk Im, a Hyundai ügyvezető alelnöke és COO-ja hozzátette: "A Hyundai nagyon izgatott a WRC-s visszatérése miatt, és nemcsak azért térünk vissza, hogy versenyezzünk, hanem azért, hogy nyerjünk."