Amerikai sportok

2007 után újra öt gólt ütött egy játékos az NHL-ben

2007. december 20. után ismét ismét öt gólt ütött egy mérkőzésen egy játékos. Akkor Marian Gaborik volt képes erre, most a Detroit Red Wings svéd világbajnoka Johan Franzén. A michigani csapat az Ottawa Senatorshoz látogatott el és egy 12 gólos mérkőzést nyert meg. Az első harmadot jól kezdte a hazai csapat, melyben Alexei Kovalev, Peter Regin és Chris Campoli is eredményes volt, a három gólra Franzén duplájával válaszolt a Detroit. A második felvonásban a Red Wings kétszer (Kris Draper, Niklas Kronwall) is bevette Brian Elliott, majd a helyére beálló Robin Lehner kapuját, még ebben a játékrészben az Ottawa is betalált egyszer (Milan Michalek). Az utolsó 20 perc a Detroitról és Franzénról szült, ugyanis a svéd csillag háromszor talált az ellenfél kapujába, amire csak Michalek válaszolt, így a 11-szeres Stanley-kupa győztes csapat 7-5-re nyert.

A Vancouver Canucks és a Pittsburgh Penguisn is lenullázta aktuális ellenfelét. A kanadai csapat, ahhoz a Phoenix Coyotes-hoz látogatott, mely tegnap egy biztos győzelmet bukott el a San Jose Sharks ellen. Ezúttal nem hogy a győzelemhez, de még a gólszerzéshez sem jártak közel, ugyanis Canucks kapusa Roberto Luongonak „csak” 23 alkalommal kellet védenie. A Vancouver Alex  Burrows találatával kezdte a mérkőzést, majd a második harmadban Jannik Hansen és Cody Hodgson Ilya Bryzgalov kapuját. Az utolsó 20 percre három (Ryan Kesler, Mason Raymond, Ryan Kesler) gólt tartogatott a kanadai csapat, mely magabiztos győzelmével továbbra is magabiztosan vezeti a Nyugati főcsoportot.

A Pittsburgh otthon a CONSOL Energy Centerben játszott a New York Iskanders ellen. A Pens remekül kezdte a mérkőzést, ugyanis az első harmadban Tyler Kennedy és Chris Kunitz találataival két gólos előnyre tett szert. A második játékrészben egyik csapat sem talált rést az másik védekezésén. A záró harmadban, Maxime Talbot 41 másodperccel a mérkőzés vége előtt betalált, így a Sidney Crosbyt és Jevgenyi Malkint nélkülöző Pittsburgh sorozatban negyedik győzelmét aratta.

A Montreal Canadiens P.K. Subban (2 gólpassz) vezetésével legyőzték a Florida Pantherst. Jack Johnsonnal (1gól, 2 assziszt) és Ryan Smyth-el (2 gól) nem tudott mit kezdeni az Edmonton Oilers védelme, így a Los Angeles Kngs 3-1-es győzelmet aratott.

Eredmények:
Ottawa Senators – Detroit Red Wings 5-7
Pittsburgh Steelers – New York Islanders 3-0
Montreal Canadiens – Florida Panthers 3-2
Phoenix Coyotes – Vancouver Canucks 0-6
Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 1-3
Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3-4