Nemzetközi labdarúgás

10 szakértő jósolt végső győztest az Európa-bajnokság kapcsán!

Szakértőnek lenni, különösen a labdarúgás világában, a földkerekség legjobb és egyben legnehezebb dolga, és nem csupán Magyarországon – azzal foglalkozol ami mindig is az életed volt, ugyanakkor a véleményalkotás kritikák záporát eredményezheti, így komoly támadásokat is kapnak a szakértői munkát vállalók.

Angliában is vannak kedveltebb és kevésbé szeretett, illetőleg ismertebb és a szurkolók által is kevéssé neves „punditok”, akiktől az Európa-bajnokság kezdetén a givemesport.com portálja kért tippeket a kontinenstorna végső győztesét firtatva.
 

Íme, a válaszok, és némi indoklás!

Rio Ferdinand                 – ANGLIA  – Az olyan sztárok, mint Harry Kane, avagy Jude Bellingham vezetik majd a korábbi angol válogatott és Man Utd. védő szerint a csapatot.
Ally McCoist                     – FRANCIAORSZÁG – Didier Deschamps csapata a nagy tornákon őket rendre jellemző kiegyensúlyozottságukkal gyűrik majd maguk alá az angolokat.
Jose Mourinho                – PORTUGÁLIA – A címvédésre semmi esélyt nem lát, és azért mondja hazája válogatottját, mert szerinte bivalyerős kerettel dolgozhat Roberto Martinez.
Wayne Rooney               – ANGLIA / PORTUGÁLIA – Nem tudott dönteni a két válogatott között, mert az angol esélyek sosem látott magasságokban vannak szerinte, míg a portugálok csapatként és egyénileg is a legjobbak közé tartoznak.
Jamie Carragher            – FRANCIAORSZÁG – Szerinte a legmélyebb keret a franciáké ezen az Eb-n, amivel Anglia avagy Németország legyőzése sem jelent majd akadályt Mbappééknak.
Alan Shearer                   – ANGLIA – Rég nem látott favorit hazája válogatottja a korábbi gólgyáros szerint, de a franciák hihetetlenül mély keretétől azért tart.
Thomas Hitzlsperger    – FRANCIAORSZÁG – Bár elismeri az angol és a portugál válogatott kvalitásait, úgy véli a korábbi Bayern-ász, hogy a francia jelenleg a világ legerősebb nemzeti csapata-
Izzy Christiansen            – ANGLIA – A legutóbbi elbukott finálé olyan élénken él még a keret tagjaiban, hogy ezúttal nem fognak rontani a trófea kapujában!
Leanne Crichton            – FRANCIAORSZÁG – A gallok tapasztalata és minősége teszi favorittá a Deschamps-alakulatot.
Micah Richards              – FRANCIAORSZÁG – A közkedvelt szakértő, korábbi ManCity-hátvéd döntőbe várja hazáját is, ám szerinte ott a franciák túl nagy falat lesznek majd Fodenéknek.

Ezen 10 véleményből az derül ki, hogy a legtöbb külföldi szakértő maximum három, de sokkal inkább kétesélyesnek látja a soron következő Európa-bajnokságot. Egy hónap múlva visszatérünk ezen tippekre, és kiderül, látják-e annyira a jövőt a korábbi játékosok és edzők, mint amennyire a játékot értik.

(Fotó: givemesport.com)