Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 11. 14. 11:20

Nem megszokott megmérettetés.

Kenderesi Tamás tejivó-versenyt tarott egy általános iskolában, hogy felhívja a figyelmet a tejtermékek fogyasztásának fontosságára. Az úszó, Kis Tejszív Nagykövetet is választott maga mellé az eseményen.

 
Az olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszó a Tejszív kampány arcaként vett részt a Tej Terméktanács rendhagyó eseményén, hogy népszerűsítse a rendszeres tej-, valamint tejtermék fogyasztást.
 
Kenderesi játékos feladatokkal, többek között egy több kérdésből álló kvízzel és tejivóversennyel hívta fel a figyelmet a tejtermékek egészséges életmódban betöltött szerepére. A verseny győztese Mihály Ferenc, 4. osztályos tanuló lett, aki elnyerte a Kis Tejszív Nagykövet címet és Kenderesi a nyakába akasztotta az aranyérmet.
 
Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója a gyerekeknek mesélt a Tejszív kampányról, majd az egészségtudatos életmód támogatójaként sporteszközöket adományozott az iskola tanulóinak, valamint a közelgő éves nemzetközi Tejágazati Konferencia jelentőségére is felhívta a figyelmet:
 
„A Tejszív kampányt azért hívtuk életre, hogy népszerűsítsük a tejfogyasztást gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A kampány kiemelt célja gyermekek, a fiatalok, a „jövő nemzedék„ tej- és tejtermék fogyasztásra ösztönző nevelésének támogatása, fontos feladata, hogy segítséget nyújtson az egészségtudatos táplálkozás kialakításában, megszerettesse a tej és tejtermékek fogyasztását, bemutassa a tejtermékek sokféleségét, és szerepét az egészséges táplálkozásban, fejlődésben. A soron következő Nemzetközi Tejágazati Konferencia pedig a szakma kiemelkedő szereplőivel vitatja meg az ágazat legfontosabb, aktuális kérdéseit. Azt gondolom, hogy az ilyen és a maihoz hasonló rendezvények segítenek abban, hogy felhívjuk a figyelmet a tejtermékfogyasztás jelentőségére és az egészséges életmód fontosságára.”
 
„A magyar tejtermékek nagyon finomak és az ízük összehasonlíthatatlan más országok termékeivel. Az abszolút kedvencem a madártej és persze a sajt….. Jó érzés látni ezt a rengeteg csillogó szemet és hallgatni a sok kérdést, ami záporozik felém. Bízom benne, hogy sok kisgyermeknek szolgálhatok jó példaként.” – mondta el a sajtóeseményen Kenderesi Tamás, aki jelenleg a rövid pályás úszó-világbajnokságra készül. A sportoló életében kiemelt szerepet tölt be az az egészséges táplálkozás, ezért örömmel állt a kezdeményezés mellé, és vállalta Tejszív Nagykövetként feladatait.
 

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények