Szerkesztő: Nagy Zsolt
2017. 12. 21. 15:34

Nem érzi visszalépésnek, hogy az NB III-ban vállalt munkát.

Az NB III-as Balassagyarmat vezetőedzője, Szanyó Károly már előre tekint.
 
A BSE csapata a tizenkettedik pozíciót elfoglalva vághatott neki a téli szünetnek a harmadik vonal Keleti-csoportjában. A tizenhat fordulót követően öt győzelemnél, két döntetlennél és kilenc vereségnél tartó együttes még Kis Károly vezetésével vágott neki a most futó idénynek, majd az említett szakember helyét a gárdát az év utolsó két bajnokiján irányító Szanyó Károly vette át. Az újdonsült trénerrel több téma kapcsán beszélgetett a nogradifutball.hu.
 
– Két héttel ezelőtt egy háromcsapatos villámtornán léptek pályára utoljára az őszi szezonban. Hogyan tekint vissza erre a váratlanul bekövetkező eseményre?
 
– Teljesen váratlanul jött az említett torna – kezdte Szanyó Károly. Tulajdonképpen, már a levezető edzések mentek, mást pedig nem nagyon lehetett csinálni, mintsem hogy játszatod a játékosokat, túl hosszú lenne a szünet, ha leálltunk volna az őszi szezon utolsó mérkőzése után. Ezen a héten még vannak levezető edzéseink, és úgy gondoltam, ez a torna tökéletesen illett a képbe, főleg nekem, mert még egyszer, élesben, nem egymással, hanem másik csapatok ellen láthattuk, hogy ki, mire képes, bár lehet, a játékosok már nem örültek neki annyira. Jó tapasztalataim voltak a torna kapcsán, jól meg volt szervezve, jó körülmények között zajlott le. Kicsit havas volt a pálya, de ez szerintem nem volt probléma. A benyomásaim viszont vegyesek, nem biztos, hogy a játékosok örültek neki, ami látszott is a teljesítményen, néhány ember, nem úgy tette oda magát, de úgy vélem, mindenki saját magának dolgozik, nekem is van egy elképzelésem, amit szeretnék majd megvalósítani tavasszal. Ez a két edzőmeccs, plusz a két bajnoki, amin már én dirigáltam, adott számomra egy tökéletes képet, hogy kire lehet majd számítani, ki az, akivel meg tudom valósítani, amit el szeretnék érni, és ki az, akitől el kell köszönni.
 
– Eddig két bajnokin irányíthatta a BSE-t. Összességében mi a véleménye ezekről a találkozókról?
 
– Felemásak az érzések. Ugye az ember azt mondja, ha idegenben lő három gólt, legalább az egy pontnak meg kellene valahogy lennie. Mi kaptunk mellé Putnokon hatot, ami szerintem azt is bizonyítja, hogy mindenféleképpen meg kell erősíteni a hátsó részt. A másik mérkőzésen null-nullt játszottunk annak a Nyírbátornak az otthonában, amely hazai pályán elég sok gólt szokott rúgni. Úgy gondolom, pozitív, hogy sikerült kapott találat nélkül lehozni a meccset, viszont sajnos nem tudtunk gólt rúgni, pedig úgy érzem, több lehetőségünk volt, mint az ellenfélnek, tizenegyest is hibáztunk. Lehet, jobb lett volna, ha be tudjuk gyűjteni ezt a három pontocskát, de most már így alakult, előre tekintek és csak a tavaszra koncentrálok, abból szeretnék minél többet kihozni!
 
– Milyen körülmények között került jelenlegi állomáshelyére?
 
– Barna Jánosnak van egy ismerőse, aki anno nekem Újpesten szakosztályvezetőm volt. Az ő kapcsolatai által merült fel a nevem a BSE-nél, tulajdonképpen így kerültem Balassagyarmatra.
 
– Milyen impulzusokkal gazdagodott a mögöttünk hagyott hetek során?
 
– Az a baj, tényleg nem akarok senkit és semmit dicsérni, de úgy gondolom, nagyon jók a körülmények. Bár lehet, mert friss hús vagyok, de a vezetők is megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy amit szeretnék és kérek, az meg is valósuljon, gondolok itt az edzőtáborra, vagy a különböző vitaminokra, amikkel a játékosoknak anélkül is rendelkeznie kellene, hogy mondjuk az egyesület támogatja, de én úgy érzem jobbnak, főleg a felkészülési időszakban, ez legyen ott, és mindenki fogyassza el kötelező jelleggel. Nagyon pozitívak az eddigi tapasztalataim, szép a stadion, az edzőpályák jók, szerintem NB III-as szinten az egyik legjobb körülmények lehetnek Balassagyarmaton, ezt pedig ki is kell használnunk!
 
– Előzetesen mit tudott a harmadik vonal kapcsán?
 
– Még nem dolgoztam ebben az osztályban. Őszinte leszek, csak annyit hallottam, és itt tényleg csak a hallomásokra támaszkodom, azt mondják, a keleti a három csoport közül a leggyengébb, a másik kettő erősebb valamivel. Ez lehet, nem így van, mi ugye nem játszunk másik csoportbeli csapatokkal, arra kell törekednünk, hogy ebben a régióban elfoglaljuk valahogy a számunkra méltó helyet, és helyreállítsuk a kicsit csorbult nimbuszunkat, egyben egy olyan társaságot kialakítani, ami a következő szezonban esélyes lehet arra, hogy harcban legyen a feljutásért.
 
– Nem érzi visszalépésnek, hogy az NB III-ban vállalt munkát?
 
– Abszolút nem! Elnézést kérek, dolgoztam már lejjebb is, voltam megye egyben és kettőben is, akár játékos-edzőként vagy vezetőedzőként. Ott éreztem igazából azt, hogy míg az első edzésen megjelentem, volt hat játékos, a következőn pedig két napra rá, tizennyolc emberrel tudtam együtt dolgozni, ami általános is maradt. Mondhatom, a körülmények profik, a játékosok nem dolgoznak a futball mellett, tehát abszolút nem érzem visszalépésnek ezt a klubot, sőt kihívásként fogom fel, teljes vállszélességgel állok bele a munkába, és ezt fogom elvárni a játékosaimtól és a csapat körül lévőktől is!
 
– Munkáját az Újpest színeiben annak idején szintén aranyérmet szerző Jenei Sándor segíti. Mit érdemes tudni az ő szerepvállalásáról?
 
– Sanyival már nagyon régóta ismerjük egymást. Volt már róla szó, hogy együtt dolgozunk, de akkor kicsit távolabb Budapesttől. Sajnos az nem tudott megvalósulni, mert a munkája által nem tudott leköltözni. Most egy kicsit közelebb vagyunk a főváráshoz, el is kezdtünk együtt dolgozni, abszolút összeegyeztethető minden, ami a magánéletet és a csapat körül teendőket illeti. Megmondom őszintén, egy olyan emberrel dolgozhatok együtt, aki, ha nem vagyok, vagy hátat fordítok, akkor is azt fogja csinálni, amit megbeszéltünk.
 
– Volt olyan lépése edzői karrierje során, amit esetleg később megbánt?
 
– Biztos, hogy volt, de ezek nagyon kényes témák lennének, úgyhogy inkább nem mennék ezekbe bele mélységükben. Ezek mind az én rossz döntéseim voltak, amiket meg is tartok magamnak.
 
– Milyen változásokat hozhat a holtidény a csapat állományában?
 
– A már említett négy mérkőzésen próbáltam felmérni, ki, mire képes. Őszinte leszek, elsősorban nem azt vártam, hogy valaki maradona-i magasságokban fog majd játszani, viszont szerettem volna látni, hogy a hozzáállást, az akaraterőt, a szívet kiviszik a pályára. Nem mondom azt, hogy ez mindenkinél megvalósult, ezért biztosan lesznek változások a keretben, érkeznek és távoznak is majd játékosok.
 
– Milyen rövidebb, illetve hosszabb távú célokkal rendelkeznek a jövőt illetően?
 
– Rövid távú cél a következő félszezon, durván maradt olyan hat hónapunk arra, hogy felépítsünk egy olyan csapatot, amelyik jövőre esélyes lehet arra, hogy megnyerje a bajnokságot, ott legyen tűz közelben. Ehhez sok minden kell, a szerencsefaktornak és egyéb összetevőknek is passzolnia kell, hogy tényleg NB II-es tudjon lenni ez a csapat. Úgy gondolom, a klubot körülvevő dolgok, a létesítmények, szerelések abszolút adottak, ezekkel nincs probléma, itt nekem lesz egy feladatom, hogy egy olyan játékosállományt hozzak össze, amely egyértelmű esélyes lehet a Keleti-csoport következő évi bajnoki címére!
 

Szalai csapattársát leigazolta a Bayern München " NEMZETKÖZI FOCI › Német foci

A Bundesligában első helyen álló Bayern München bejelentette, hogy Sandro Wagner, a Hoffenheim 30 esztendős labdarúgója januártól a bajor együttest erősíti. Az átigazolást a Hoffenheim is megerősítette, számolt be róla a Nemzeti Sport. Wagner január elsejétől lesz hivatalosan a Bayern játékosa, szerződése 2020-ig szól.

Cimkék: szanyó-károly

Legfrissebb híreink

20:48 - Póló: pocsék második félidő okozta a magyar válogatott vesztét VÍZILABDA
20:02 - Az MLSZ elárulta, mekkora végkielégítést kapott a távozó kapitány MAGYAR FOCI
19:40 - Magyar válogatott: kirúgták a belga mestert, megvan az utódja is MAGYAR FOCI
19:15 - A vb eddigi legbizarrabb góljait hozta a lengyelek meccse - videó NEMZETKÖZI FOCI
18:22 - Kézi: bombaigazolás Szegeden KÉZILABDA
17:53 - Jégkorong: eldőlt, ki lesz a válogatott kapitánya JÉGKORONG
17:29 - Meglepetés: megtalálta új csapatát Buffon NEMZETKÖZI FOCI
17:12 - Vb: nagyon aggasztó kép jelent meg Neymarról - fotó NEMZETKÖZI FOCI
16:48 - Tenisz: nagy pofont kapott Babos Tímea! TENISZ
16:21 - Vívás: folytatódott a magyarok "drámája" EGYÉB SPORTOK
15:54 - 11-es, piros lap, bombameglepetés a H-csoportban - videó NEMZETKÖZI FOCI
15:14 - Ennyi volt a kaland? Nagy Ádám távozik Bolognából NEMZETKÖZI FOCI
14:38 - Fucsovics megsérült, feladta a meccsét TENISZ
13:52 - Megvan a magyar válogatott friss kerete! KOSÁRLABDA
12:50 - Nagyon komoly bejelentést tett az F1 élistállója! AUTÓ-MOTOR
12:22 - BL: megvan a Videoton első ellenfele NEMZETKÖZI FOCI
11:44 - Leekens távozik a válogatottól, megvan az új kapitány? MAGYAR FOCI
11:06 - Ettől a döntéstől alapjaiban változhat meg a magyar foci MAGYAR FOCI
10:42 - Az egyiptomi kapus beszólt az Adidasnak és a FIFA-nak NEMZETKÖZI FOCI
09:42 - Sokk: majdnem lezuhant az egyik csapat repülője a vb-n NEMZETKÖZI FOCI
06:27 - Keddi sport: megint jönnek az oroszok; vízben a Märcz-csapat EZT LÁTOD ÉLŐBEN
22:45 - Vb-2018 - Góllövőlista NEMZETKÖZI FOCI
22:07 - Neymarék lemásolták Messiéket - videó NEMZETKÖZI FOCI
21:37 - Rali Eb - Herczigék ismét őarádéztak, ezúttal Cipruson AUTÓ-MOTOR
20:56 - Picit odaszúrt a mexikói szövetségi kapitány Németországnak NEMZETKÖZI FOCI
20:46 - Vagány ígéretet tett a német szövetségi kapitány a vereség után NEMZETKÖZI FOCI
18:58 - Hősies Mexikó leckéztette meg Németországot - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:58 - Maradona nyilatkozott a trollkodásáról NEMZETKÖZI FOCI
16:21 - Tenisz: Federer újra a világ legjobbja! TENISZ
16:10 - Vb: bombagól döntött a Szerbia-Costa Rica meccsen - videó NEMZETKÖZI FOCI
14:57 - Kamion Eb: Kiss Norbert újra örömet okozott a drukkereknek AUTÓ-MOTOR
14:46 - Vb: történelmi esemény a Szerbia-Costa Rica meccsen NEMZETKÖZI FOCI
13:54 - Vb: rossz hír érkezett a belgák sztárjáról NEMZETKÖZI FOCI
13:20 - Ökölvívás: ilyen hihetetlen kiütést sem látunk gyakran - videó KÜZDŐSPORTOK
12:25 - Kézilabda: távozott a szegediek húzóembere KÉZILABDA
11:59 - Majdnem meghalt a brazil válogatott klasszisa NEMZETKÖZI FOCI
10:53 - Óriási dráma: véget ért a futballista számára a vb NEMZETKÖZI FOCI
10:22 - Magyar futballistáról áradoznak Amerikában - videó NEMZETKÖZI FOCI
09:09 - Széttrollkodta Maradona Messiék meccsét - videó NEMZETKÖZI FOCI
08:14 - Fucsovicsék nem éltek az eséllyel; Federer újra világelső! TENISZ
05:00 - Vasárnapi sport: pályán a németek és a brazilok a vb-n! EZT LÁTOD ÉLŐBEN
22:53 - Öngól és tizenegyes: hiába Nigéria szép meze - videó NEMZETKÖZI FOCI
22:06 - Ibra megint ellopta a show-t a vb-n, durván beszólt NEMZETKÖZI FOCI
21:27 - Hosszú Katinka győzött és komolyat üzent - fotó ÚSZÁS
20:43 - Korábbi NB I-es fellegvárak jutottak fel az NB III-ba! MAGYAR FOCI
20:00 - Újabb videóbíró, nagy perui dráma, dán öröm - videó NEMZETKÖZI FOCI
19:11 - BRÉKING! Szurkolók közé hajtott egy taxi Moszkvában NEMZETKÖZI FOCI
19:07 - Óriási csavar: Neymar klubot vált, de nem a Realba megy! NEMZETKÖZI FOCI
18:19 - Nem sikerült túl jól a magyaroknak a vívó-Eb nyitánya EGYÉB SPORTOK
17:40 - Fontos magyar szereplői voltak Messiék meccsének - fotó NEMZETKÖZI FOCI
16:57 - Messi volt a bűnbak, Izland csodát tett - videó NEMZETKÖZI FOCI
16:00 - Tour de France: szomorú hír a franciáknak EGYÉB SPORTOK
15:26 - Kamion Eb - Kiss Norbert parádézott a Hungaroringen AUTÓ-MOTOR
14:47 - Bajnokcsapattól igazolt focistát a Ferencváros! MAGYAR FOCI
13:59 - Kellett a technika segítsége is a francia győzelemhez - videó NEMZETKÖZI FOCI
12:59 - Hosszú Katinka nyert Barcelonában, majd Monacóból bejelentkezett ÚSZÁS
12:11 - Ronaldo reakciója a mesterhármasa után NEMZETKÖZI FOCI
11:16 - Nyolc játékos került ki a magyar válogatott keretéből VÍZILABDA
09:47 - Női röplabda Európa Liga: Ezüstérmes magyar reakciók a hősöktől RÖPLABDA
09:01 - Ronaldo kecskéző gólörömmel üzent a kecskéző Messinek - képek NEMZETKÖZI FOCI
08:11 - NB III-as osztályozók: ma rendezik meg a visszavágókat MAGYAR FOCI
07:21 - Szombati sport: Messi és Griezmann is bemutatkozik a vb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN
22:59 - Ramos elárulta, milyen a légkör a spanyol válogatottnál NEMZETKÖZI FOCI
22:21 - Putyin trollkodott, miközben embereket lőhetnek le a vb-n NEMZETKÖZI FOCI
22:02 - BRÉKING! Griezmann bejelentette, hol folytatja karrierjét NEMZETKÖZI FOCI
21:47 - Elsírta magát a Real új edzője a bemutatása során - videó NEMZETKÖZI FOCI
21:27 - Ez már biztató: Hosszú Katinka újra a régi! ÚSZÁS
20:50 - Fordulat: újabb hír érkezett Szalah játékáról NEMZETKÖZI FOCI
20:05 - Nagy verést kapott Fucsovics Márton TENISZ
19:25 - Rendkívül látványosan indult a világbajnokság - fotók NEMZETKÖZI FOCI
19:02 - Kezdésnek alázás: meseszép gólok az oroszoktól - videó NEMZETKÖZI FOCI
18:45 - Putyin vs. sejk: máris megvan a vb pillanata - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:44 - Óriási balhéval indult a világbajnokság - videó NEMZETKÖZI FOCI
16:57 - Belehúz a Real: brazil klasszis igazol Madridba! NEMZETKÖZI FOCI
15:32 - Marokkó nem adja fel, újabb vb-re pályáznak NEMZETKÖZI FOCI
14:26 - Labdarúgás: többen is távozhatnak a bajnoktól! MAGYAR FOCI
13:48 - Átigazolás: a Bayern sztárjára pályázik az MU NEMZETKÖZI FOCI
13:05 - Kosárlabda: világklasszist gyászol a világ KOSÁRLABDA
12:12 - Kézilabda: újabb klasszist igazolt a Veszprém KÉZILABDA
12:06 - Sztárigazolásra készül a Real új trénere NEMZETKÖZI FOCI
11:49 - Foci-vb: újabb komoly bejelentéseket tettek a spanyolok NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Labdarúgás: óriási balhé tört ki a meccsen - videó NEMZETKÖZI FOCI
10:27 - Ökölvívás: eldőlt, mikor rendezik az év meccsét! KÜZDŐSPORTOK
09:56 - Foci-vb: elképesztő dologra számítanak Neymarék NEMZETKÖZI FOCI
09:01 - Leekens két utódjelöltjéről jelentek meg információk MAGYAR FOCI
08:16 - Eldőlt, kizárhatják-e a spanyolokat a világbajnokságról NEMZETKÖZI FOCI
07:55 - Csütörtöki sport: rajt a foci vb-n, Le Mans-i selejtező EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények