Szerkesztő: Nagy Zsolt
2017. 12. 21. 15:34

Nem érzi visszalépésnek, hogy az NB III-ban vállalt munkát.

Az NB III-as Balassagyarmat vezetőedzője, Szanyó Károly már előre tekint.
 
A BSE csapata a tizenkettedik pozíciót elfoglalva vághatott neki a téli szünetnek a harmadik vonal Keleti-csoportjában. A tizenhat fordulót követően öt győzelemnél, két döntetlennél és kilenc vereségnél tartó együttes még Kis Károly vezetésével vágott neki a most futó idénynek, majd az említett szakember helyét a gárdát az év utolsó két bajnokiján irányító Szanyó Károly vette át. Az újdonsült trénerrel több téma kapcsán beszélgetett a nogradifutball.hu.
 
– Két héttel ezelőtt egy háromcsapatos villámtornán léptek pályára utoljára az őszi szezonban. Hogyan tekint vissza erre a váratlanul bekövetkező eseményre?
 
– Teljesen váratlanul jött az említett torna – kezdte Szanyó Károly. Tulajdonképpen, már a levezető edzések mentek, mást pedig nem nagyon lehetett csinálni, mintsem hogy játszatod a játékosokat, túl hosszú lenne a szünet, ha leálltunk volna az őszi szezon utolsó mérkőzése után. Ezen a héten még vannak levezető edzéseink, és úgy gondoltam, ez a torna tökéletesen illett a képbe, főleg nekem, mert még egyszer, élesben, nem egymással, hanem másik csapatok ellen láthattuk, hogy ki, mire képes, bár lehet, a játékosok már nem örültek neki annyira. Jó tapasztalataim voltak a torna kapcsán, jól meg volt szervezve, jó körülmények között zajlott le. Kicsit havas volt a pálya, de ez szerintem nem volt probléma. A benyomásaim viszont vegyesek, nem biztos, hogy a játékosok örültek neki, ami látszott is a teljesítményen, néhány ember, nem úgy tette oda magát, de úgy vélem, mindenki saját magának dolgozik, nekem is van egy elképzelésem, amit szeretnék majd megvalósítani tavasszal. Ez a két edzőmeccs, plusz a két bajnoki, amin már én dirigáltam, adott számomra egy tökéletes képet, hogy kire lehet majd számítani, ki az, akivel meg tudom valósítani, amit el szeretnék érni, és ki az, akitől el kell köszönni.
 
– Eddig két bajnokin irányíthatta a BSE-t. Összességében mi a véleménye ezekről a találkozókról?
 
– Felemásak az érzések. Ugye az ember azt mondja, ha idegenben lő három gólt, legalább az egy pontnak meg kellene valahogy lennie. Mi kaptunk mellé Putnokon hatot, ami szerintem azt is bizonyítja, hogy mindenféleképpen meg kell erősíteni a hátsó részt. A másik mérkőzésen null-nullt játszottunk annak a Nyírbátornak az otthonában, amely hazai pályán elég sok gólt szokott rúgni. Úgy gondolom, pozitív, hogy sikerült kapott találat nélkül lehozni a meccset, viszont sajnos nem tudtunk gólt rúgni, pedig úgy érzem, több lehetőségünk volt, mint az ellenfélnek, tizenegyest is hibáztunk. Lehet, jobb lett volna, ha be tudjuk gyűjteni ezt a három pontocskát, de most már így alakult, előre tekintek és csak a tavaszra koncentrálok, abból szeretnék minél többet kihozni!
 
– Milyen körülmények között került jelenlegi állomáshelyére?
 
– Barna Jánosnak van egy ismerőse, aki anno nekem Újpesten szakosztályvezetőm volt. Az ő kapcsolatai által merült fel a nevem a BSE-nél, tulajdonképpen így kerültem Balassagyarmatra.
 
– Milyen impulzusokkal gazdagodott a mögöttünk hagyott hetek során?
 
– Az a baj, tényleg nem akarok senkit és semmit dicsérni, de úgy gondolom, nagyon jók a körülmények. Bár lehet, mert friss hús vagyok, de a vezetők is megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy amit szeretnék és kérek, az meg is valósuljon, gondolok itt az edzőtáborra, vagy a különböző vitaminokra, amikkel a játékosoknak anélkül is rendelkeznie kellene, hogy mondjuk az egyesület támogatja, de én úgy érzem jobbnak, főleg a felkészülési időszakban, ez legyen ott, és mindenki fogyassza el kötelező jelleggel. Nagyon pozitívak az eddigi tapasztalataim, szép a stadion, az edzőpályák jók, szerintem NB III-as szinten az egyik legjobb körülmények lehetnek Balassagyarmaton, ezt pedig ki is kell használnunk!
 
– Előzetesen mit tudott a harmadik vonal kapcsán?
 
– Még nem dolgoztam ebben az osztályban. Őszinte leszek, csak annyit hallottam, és itt tényleg csak a hallomásokra támaszkodom, azt mondják, a keleti a három csoport közül a leggyengébb, a másik kettő erősebb valamivel. Ez lehet, nem így van, mi ugye nem játszunk másik csoportbeli csapatokkal, arra kell törekednünk, hogy ebben a régióban elfoglaljuk valahogy a számunkra méltó helyet, és helyreállítsuk a kicsit csorbult nimbuszunkat, egyben egy olyan társaságot kialakítani, ami a következő szezonban esélyes lehet arra, hogy harcban legyen a feljutásért.
 
– Nem érzi visszalépésnek, hogy az NB III-ban vállalt munkát?
 
– Abszolút nem! Elnézést kérek, dolgoztam már lejjebb is, voltam megye egyben és kettőben is, akár játékos-edzőként vagy vezetőedzőként. Ott éreztem igazából azt, hogy míg az első edzésen megjelentem, volt hat játékos, a következőn pedig két napra rá, tizennyolc emberrel tudtam együtt dolgozni, ami általános is maradt. Mondhatom, a körülmények profik, a játékosok nem dolgoznak a futball mellett, tehát abszolút nem érzem visszalépésnek ezt a klubot, sőt kihívásként fogom fel, teljes vállszélességgel állok bele a munkába, és ezt fogom elvárni a játékosaimtól és a csapat körül lévőktől is!
 
– Munkáját az Újpest színeiben annak idején szintén aranyérmet szerző Jenei Sándor segíti. Mit érdemes tudni az ő szerepvállalásáról?
 
– Sanyival már nagyon régóta ismerjük egymást. Volt már róla szó, hogy együtt dolgozunk, de akkor kicsit távolabb Budapesttől. Sajnos az nem tudott megvalósulni, mert a munkája által nem tudott leköltözni. Most egy kicsit közelebb vagyunk a főváráshoz, el is kezdtünk együtt dolgozni, abszolút összeegyeztethető minden, ami a magánéletet és a csapat körül teendőket illeti. Megmondom őszintén, egy olyan emberrel dolgozhatok együtt, aki, ha nem vagyok, vagy hátat fordítok, akkor is azt fogja csinálni, amit megbeszéltünk.
 
– Volt olyan lépése edzői karrierje során, amit esetleg később megbánt?
 
– Biztos, hogy volt, de ezek nagyon kényes témák lennének, úgyhogy inkább nem mennék ezekbe bele mélységükben. Ezek mind az én rossz döntéseim voltak, amiket meg is tartok magamnak.
 
– Milyen változásokat hozhat a holtidény a csapat állományában?
 
– A már említett négy mérkőzésen próbáltam felmérni, ki, mire képes. Őszinte leszek, elsősorban nem azt vártam, hogy valaki maradona-i magasságokban fog majd játszani, viszont szerettem volna látni, hogy a hozzáállást, az akaraterőt, a szívet kiviszik a pályára. Nem mondom azt, hogy ez mindenkinél megvalósult, ezért biztosan lesznek változások a keretben, érkeznek és távoznak is majd játékosok.
 
– Milyen rövidebb, illetve hosszabb távú célokkal rendelkeznek a jövőt illetően?
 
– Rövid távú cél a következő félszezon, durván maradt olyan hat hónapunk arra, hogy felépítsünk egy olyan csapatot, amelyik jövőre esélyes lehet arra, hogy megnyerje a bajnokságot, ott legyen tűz közelben. Ehhez sok minden kell, a szerencsefaktornak és egyéb összetevőknek is passzolnia kell, hogy tényleg NB II-es tudjon lenni ez a csapat. Úgy gondolom, a klubot körülvevő dolgok, a létesítmények, szerelések abszolút adottak, ezekkel nincs probléma, itt nekem lesz egy feladatom, hogy egy olyan játékosállományt hozzak össze, amely egyértelmű esélyes lehet a Keleti-csoport következő évi bajnoki címére!
 

Szalai csapattársát leigazolta a Bayern München " NEMZETKÖZI FOCI › Német foci

A Bundesligában első helyen álló Bayern München bejelentette, hogy Sandro Wagner, a Hoffenheim 30 esztendős labdarúgója januártól a bajor együttest erősíti. Az átigazolást a Hoffenheim is megerősítette, számolt be róla a Nemzeti Sport. Wagner január elsejétől lesz hivatalosan a Bayern játékosa, szerződése 2020-ig szól.

Cimkék: szanyó-károly

Legfrissebb híreink

18:58 - MK: folytatta szenzációs menetelését az újonc MAGYAR FOCI
18:56 - Megsüvegelendő: így emlékeznének az elhunyt magyar klasszisra EGYÉB SPORTOK
18:37 - MK: nagy pofont kapott Horváth Ferenc csapata MAGYAR FOCI
17:53 - Óriási bravúrnak volt főszereplője a magyar válogatott futballista NEMZETKÖZI FOCI
17:40 - Majdnem kicsinálta az NB III-as csapat a DVTK-t a Magyar Kupában MAGYAR FOCI
17:23 - Két öngól döntött az NB I-es és az NB III-as Magyar Kupa-meccsén MAGYAR FOCI
17:11 - Magyar Kupa: a délutáni meccsek eredményei MAGYAR FOCI
17:07 - A Magyar Kupában emlékezett meg a Vasas a legnagyobb ikonjáról MAGYAR FOCI
16:36 - Elképesztő meccset rendeztek a spanyol bajnokságban - videó NEMZETKÖZI FOCI
16:04 - Magyar Kupa: a kora délutáni meccsek eredményei MAGYAR FOCI
15:23 - Őrült futam a MotoGP-ben, eldőlt a vb-cím sorsa? AUTÓ-MOTOR
15:04 - Kivédte a Vidi szemét az NB III-as kapus a kupában - videó MAGYAR FOCI
14:36 - Emblematikus lett Marco Rossi kedvencének a visszatérése MAGYAR FOCI
14:34 - A futball fenegyereke nagyon beszólt Neymarnak NEMZETKÖZI FOCI
13:56 - Fájdalmas magyar vereség az olimpiai kvalifikációs vb-n KÜZDŐSPORTOK
13:06 - Olyan történt Babos Tímeával, ami nagyon ritkán TENISZ
12:50 - Őrület: Ibrahimovic távozhat Los Angelesből, ide igazolhat NEMZETKÖZI FOCI
11:27 - Megható: műtétje után először az Old Traffordon Sir Alex - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:12 - Óriási meglepetésekre készül Liu Shaolin Sándor EGYÉB SPORTOK
10:29 - Friss információk Sallai Roland sérüléséről NEMZETKÖZI FOCI
10:20 - Óriási derbit rendeznek vasárnap este a Tisza-parton KÉZILABDA
09:45 - A Veszprém edzője elmondta, mi volt a baj a Barca ellen KÉZILABDA
09:33 - Emberemlékezet óta nem szerzett gólt a klasszis, most igen NEMZETKÖZI FOCI
07:23 - Vasárnapi sport: Szeged a BL-ben, rengeteg focimeccs EZT LÁTOD ÉLŐBEN
23:17 - Döbbenet: 3 gólt vontak vissza az Inter meccsén - videó NEMZETKÖZI FOCI
23:02 - Videóbíró is kellett, hogy a Real megelőzze a Barcát - videók NEMZETKÖZI FOCI
22:00 - Első gólját lőtte a DVTK elküldöttje a görög bajnokságban - videó NEMZETKÖZI FOCI
21:56 - Idegenben nyert a Fradi - tabella KÉZILABDA
20:47 - Schumacher fia legyőzhetetlen az Eb-n AUTÓ-MOTOR
20:45 - Kosárlabda BL - véget ért a magyar bajnok kalandja KOSÁRLABDA
20:38 - Ősi riválisát verte idegenben a Bayern - videó NEMZETKÖZI FOCI
20:09 - Ismét kikapott Barcelonában a Veszprém KÉZILABDA
19:46 - Rebrov reakciója a Szeged-Fradi után MAGYAR FOCI
19:17 - A teljes szezont kihagyja Szöllősi-Zácsik Szandra KÉZILABDA
18:59 - Szalaiék ikszeltek, Dárdaiék forditottak - eredmények, tabella NEMZETKÖZI FOCI
18:46 - Fontos bejelentés Szöllősi-Zácsik Szandráról, nyert a Fradi KÉZILABDA
18:33 - Mourinho megint foghatja fejét - eredmények, tabella NEMZETKÖZI FOCI
18:23 - Póta Georgináék parádéztak az Eb-n EXTRÉM SPORT
18:10 - Szurkolói rendbontás Miskolcon JÉGKORONG
17:46 - Hengereltek az NB I-es csapatok a Magyar Kupában MAGYAR FOCI
17:16 - Elintézték a remekül debütáló Sallait a Bundesligában NEMZETKÖZI FOCI
16:59 - Embereket ölt a Liverpool legendás kapusa NEMZETKÖZI FOCI
16:11 - Egyből gólt szerzett a magyar válogatott a Bundesligában - videók NEMZETKÖZI FOCI
15:40 - Luka Modric büntetése: 8 hónap börtön! NEMZETKÖZI FOCI
15:32 - Kiscsapat érte utol a Real Madridot a táblázaton NEMZETKÖZI FOCI
14:29 - Ungvári feldúltan érkezett az interjúzónába a vb-n KÜZDŐSPORTOK
13:32 - Ungvári a szintén olimpiai ötödikkel csatázott a vb-n KÜZDŐSPORTOK
13:22 - Pótáék menetelnek az asztalitenisz Eb-n EGYÉB SPORTOK
11:34 - Eb-pályázat: értékelték a németeket és a törököket NEMZETKÖZI FOCI
10:01 - Először nyerne Barcelonában a Veszprém KÉZILABDA
09:44 - 41 meccs lesz ma a Magyar Kupában MAGYAR FOCI
07:30 - Szombati sport: Barca-Veszprém a BL-ben, pályán a Real EZT LÁTOD ÉLŐBEN
23:22 - Futball: komoly igazolást jelentett be a magyar klub MAGYAR FOCI
22:24 - EL: elképesztő győzelmet aratott az egyik esélyes NEMZETKÖZI FOCI
22:00 - EL: mutatjuk a Vidi meccsének góljait - videók NEMZETKÖZI FOCI
21:31 - EL: ezért kapott ki a magyar bajnok NEMZETKÖZI FOCI
21:19 - EL: elképesztő nyilatkozatot adott a Vidi magyar válogatottja NEMZETKÖZI FOCI
21:00 - EL: megkezdte szereplését a Vidi NEMZETKÖZI FOCI
19:55 - Sztárcsapathoz kerülhet a Viditől távozó klasszis MAGYAR FOCI
18:54 - Világbajnok lehet a manchesteriek új sztárja NEMZETKÖZI FOCI
17:48 - Vidi-BATE: a kezdőcsapatok NEMZETKÖZI FOCI
17:12 - Dzsudzsák az Al-Ittihad Kalba mezében - fotók NEMZETKÖZI FOCI
16:44 - Megoperálták a magyar válogatott hátvédjét MAGYAR FOCI
16:28 - Parádéztak a birkozóink Minszkben EGYÉB SPORTOK
15:03 - Visszatért az NB I-be Marco Rossi nagy kedvence MAGYAR FOCI
14:52 - Piros-kék lett a Groupama Aréna - fotó NEMZETKÖZI FOCI
14:22 - Babos Tímea fontos változásokat jelentett be TENISZ
13:14 - Berki itthon tornázhatna, de nem indul el a versenyen EGYÉB SPORTOK
13:01 - Botrány a Fradi-Újpest jegyei körül MAGYAR FOCI
12:14 - Kosarasaink kapitánya nem ismer kegyelmet és irgalmat - videó KOSÁRLABDA
11:51 - Világranglista: előrelépett a magyar válogatott MAGYAR FOCI
11:37 - Tudtak a BATE játékosai a Vidi egyik legjobbjának a tervéről NEMZETKÖZI FOCI
11:30 - BL-szintű csodagól a magyar másodosztályból - videó MAGYAR FOCI
11:18 - Elhunyt négyszeres olimpiai bajnok legendák EGYÉB SPORTOK
10:29 - Megvan Csank János helyettese MAGYAR FOCI
10:00 - Vidi-BATE: alapemberek nélküli fehérváriak NEMZETKÖZI FOCI
09:23 - Magyar foci: 3 vezetőedzőnek kellett mennie MAGYAR FOCI
08:55 - Hengerelt a Fradi - reakciók, tabella KÉZILABDA
08:35 - Görbicz Anita és Nagy László is kinevezés előtt áll KÉZILABDA
08:22 - Nevetséges Ronaldo kiállítása - új videó NEMZETKÖZI FOCI
07:28 - Csütörtöki sport: EL, Vidi-BATE, MTK-Fradi EZT LÁTOD ÉLŐBEN
22:59 - BL: elképesztő pofont kapott az egyik esélyes NEMZETKÖZI FOCI
22:04 - BL: mutatjuk, miért állították ki Ronaldót - videó NEMZETKÖZI FOCI
22:03 - Nehéz helyzetbe kerülhet Dárdai Pál NEMZETKÖZI FOCI
21:23 - Futball: áll a bál a magyar klubnál! MAGYAR FOCI
20:59 - BL: Szalaiék emlékezetes meccsel nyitottak NEMZETKÖZI FOCI
20:33 - Két sztár is az AC Milanba igazolhat NEMZETKÖZI FOCI
19:44 - Elveszítheti klasszisát a Barca, ehhez a topklubhoz mehet NEMZETKÖZI FOCI
19:02 - Meglepő helyre igazolt Dzsudzsák Balázs MAGYAR FOCI
18:03 - Fucsovics Márton újra parádézott TENISZ
17:44 - NB II: Legenda lett az utolsó edzője MAGYAR FOCI
17:22 - Rangadókról tett bejelentést az MLSZ MAGYAR FOCI
17:13 - Sztárjátékos igazolt Miskolcra KOSÁRLABDA
16:40 - Helyzetjelentés Nadal sérüléséről TENISZ
16:22 - Az Eb-hez hangolnák Messi és Neymar egyik vetélkedését NEMZETKÖZI FOCI
15:20 - Menesztette edzőjét az NB I-es klub MAGYAR FOCI
14:49 - Nagyon rossz hírt kapott a magyar klasszis KOSÁRLABDA
13:40 - Őszinte: reagált a Vidi edzője Lazovics visszavonulására MAGYAR FOCI
12:36 - Erőszakolós botrány: jogi pert indít a két ex-vízilabdás VÍZILABDA
10:19 - Balhé: Ramos kőkeményen reagált Griezmann szavaira NEMZETKÖZI FOCI
09:11 - Varázslatos góllal tért vissza az Inter a BL-be - videó NEMZETKÖZI FOCI
08:33 - Döbbenetes bejelentést tett a Vidi az egyik legjobbjáról MAGYAR FOCI
08:21 - Megalázóan csapták be Neymart Liverpoolban - videó NEMZETKÖZI FOCI
08:08 - NB III-as csapattól küldték el Csank Jánost MAGYAR FOCI
07:27 - Szerdai sport: Dübörög tovább a Bajnokok Ligája EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények